Τσιζκέικ με σμέουρα

Υλικά

300γρ. μπισκότα digestive

150γρ. βούτυρο λιωμένο

600γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese),

2 κουταλιές άμυλο αραβοσίτου (corn flour),

100γρ. ζάχαρη άχνη,

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας,

3 αυγά + 1 κρόκο,

200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.

Για τη σάλτσα:

2 φλ. (250γρ.) κατεψυγμένα σμέουρα,

4 κουταλιές ζάχαρη.

Βήματα

 Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε για 5 δευτερόλεπτα. Βάζετε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ με αποσπώμενη βάση και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη. Βάζετε τα σμέουρα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά.

  Βήμα 2

Σε ένα μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και τον κρόκο μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Ανακατεύετε το άμυλο αραβοσίτου με την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί και το ενσωματώνετε στο μείγμα του τυριού.

  Βήμα 3

Αδειάζεται τη μισή κρέμα πάνω από το μπισκότο, περιχύνετε με τη μισή σάλτσα σμέουρων, βάζετε προσεχτικά από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριού και τέλος περιχύνετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα σμέουρων. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά – 1 ώρα μέχρι να ροδίσει το γλυκό. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το κέικ τυριού μέσα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το βάζετε για 4-5 ώρες ή για όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Σερβίρετε με φρέσκα σμέουρα.

 Νίκα – Ερίκος

 

Σχολιάστε