Λίγα λόγια για το τεύχος

Το 2021 είναι η χρονιά που γιορτάζουμε μια εμβληματική επέτειο. Αυτή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Της επανάστασης ενός λαού που ξεσηκώθηκε απέναντι σε μια αυτοκρατορία διεκδικώντας ελευθερία και δικαιώματα, και τελικά κατάφερε ξεπερνώντας τις δυσκολίες να πετύχει και να δημιουργήσει το πρώτο σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Ταυτόχρονα,  η επέτειος αυτή αποτελεί αφορμή για να αναλογιστούμε τα 200 χρόνια ελεύθερης ζωής αυτού του κράτους. 200 χρόνια γεμάτα περιπέτειες, θριαμβευτικές επιτυχίες αλλά και επώδυνες απώλειες. Μελετώντας την ιστορική εθνική μας πορεία, προβληματιζόμαστε για το παρελθόν και ταυτόχρονα κατανοούμε το παρόν και έτσι, με περισσότερη αυτογνωσία, μπορούμε  να εργαστούμε, για να χτίσουμε με αισιοδοξία και μεγαλύτερη ασφάλεια το μέλλον μας.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε, να ερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε «αγγίζοντας τα ίχνη μιας επανάστασης».

Ο εγκλεισμός και η απομόνωση που μας επέβαλε η πανδημία covid-19, μας στέρησαν τη χαρά της ομαδικής δουλειάς και της συνεργασίας. Οι συναντήσεις μας έγιναν τηλε-συναντήσεις μέσω webex, και οι εργασίες μας ήταν περισσότερο ατομικές, που υλοποιήθηκαν με ιστο-εξερευνήσεις. Όλοι μας, ωστόσο, προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να ανταποκριθούμε αξιοπρεπώς στην πρόκληση. Εργαστήκαμε με ενδιαφέρον και όρεξη για δημιουργία, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο που μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει και να απολαύσετε το ψηφιακό περιοδικό που δημιουργήσαμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, τώρα που μάθαμε να επικοινωνούμε… ψηφιακά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης