Presented by Marianna Kaniri, C1
This is a recipe -for the most delicious made with honey- cake, you had ever eaten. The ingredients are so simple and easy to find. This cake is eaten plain
but also serves as a base for any cake.
Ingredients: (For 6-8 slices)
• 250 gr. honey
• 125 gr. soft flour
• 125 gr. hard flour
• 20 gr. baking powder
• 125 gr. milk
• 3 eggs
• 50 gr. sugar
• Cinnamon
• Vanilla
• Zest of 1 lemon and from 1 orange
Recipe:
In a pot, melt the honey over very low heat. Remove from the heat and add the milk, sugar and eggs.
Mix very well and add the two kinds of flour, continuing to mix by hand. Next, add the cinnamon, vanilla and lemon and orange zest. We mix.
Preheat the oven to 160°C. Butter and flour a cake tin and pour in the mixture. Bake for about 45-55 minutes.
Bon appétit!! Enjoy your cake!!
Συνταγή για κέικ με μέλι
Παρουσιάζει η Μαριάννα Κανίρη, Γ1
Αυτή είναι μια συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ με μέλι που είχατε φάει ποτέ. Τα συστατικά είναι πολύ απλά και εύκολα να βρεθούν. Αυτό το κέικ τρώγεται σκέτο αλλά χρησιμεύει και ως βάση για κέικ.
Υλικά: (Για 6-8 φέτες)
• 250 γρ. μέλι
• 125 γρ. μαλακό αλεύρι
• 125 γρ. σκληρό αλεύρι
• 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 125 γρ. γάλα
• 3 αυγά
• 50 γρ. ζάχαρη
• κανέλα
• βανίλια
• ξύσμα από 1 λεμόνι και από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το μέλι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα δύο αλεύρια συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 45-55 λεπτά.
Καλή όρεξη!!
