Τα ποτά μας

poto1

Το κοριαντολίνο είναι παραδοσιακό οινοπνευματώδες ποτό της Ρόδου. Η περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα κυμαίνεται στους 33° με 38° βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι πως τα μπουκάλια με κοριαντολίνο χρησιμοποιούνται συχνά ως διακοσμητικά αντικείμενα λόγω της ξεχωριστής και πρωτότυπης εμφάνισής τους.

Το όνομα του ποτού προέρχεται από το φυτό κορίανδρος (κοινώς αποκαλείται συχνά και κόλιανδρος), το οποίο είναι το πιο ξεχωριστό συστατικό του. Φτιάχνεται από ούζοζάχαρη και ένα κλαδί κορίανδρου το οποίο περιέχεται ολόκληρο μέσα στο μπουκάλι στο οποίο πωλείται το ποτό. Το κοριαντολίνο είναι ένα ποτό με ιδιαίτερη γεύση, που πίνεται αραιωμένο με νερό.

Η σούμα είναι άχρωμο οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται από την απόσταξη στεμφύλων σταφυλής. Ανήκει στην οικογένεια του τσίπουρου και είναι παρόμοια με την κρητική τσικουδιά/ρακή, την κυπριακή ζιβανία και την ιταλική γκράπα. Η περιεκτικότητά της σε οινόπνευμα διαφέρει ανάλογα με τα γούστα του κάθε παραγωγού, αλλά συνήθως κυμαίνεται στους 50° βαθμούς. Είναι παραδοσιακό ποτό της Ρόδου, της Πάρου και άλλων νησιών του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης