Ροδίτικες συνταγές και η παραδοσιακή Ροδίτικη Κουζίνα

Ροδίτικες συνταγές και η παραδοσιακή Ροδίτικη Κουζίνα

Η ροδίτικη κουζίνα κρύβει μέσα της γαστρονομικούς θησαυρούς και παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές που έρχονται μέσα από τα βάθη της μακρόχρονης ιστορίας της.

Οι παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές βασίζονται σε τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, δημητριακά και όσπρια καθώς και κτηνοτροφικά προϊόντα. Στα γλυκά της Ρόδου χρησιμοποιούν ροδίτικο μέλι, σουσάμι Καταβιάς και αμύγδαλα.

Ένα χαρακτηριστικό της κουζίνας της Ρόδου είναι το κύμινο που στο νησί έχει την υπέροχη, τοπική ονομασία «Μακριά Μυρωδιά» και χρησιμοποιείται έντονα σε πάρα πολλές συνταγές όπως σε γεμίσεις για κρέας, γεμιστά και γιαπράκια ή σε σάλτσες και ζύμες ψωμιού, μέχρι και σε παξιμάδια και κουλούρια.

Τα δημητριακά παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στην διατροφή των κατοίκων της Ρόδου.

Ζυμαρικά όπως η περίφημη Κουλουρία Αρχαγγέλουτο Μάτσι, το Λουκούμι, τα Στριφτά κλπ πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Ρόδου και κυρίως σε γάμους χαρές και πανηγύρια

koulouria

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης