Τώρα μπορείς να σπουδάσεις για ένα πτυχίο με κύριο μάθημα για τον Harry Styles! Και γιατί όχι;

Τώρα μπορείς να σπουδάσεις για ένα πτυχίο με κύριο μάθημα για τον Harry Styles! Και γιατί όχι;

Ο Harry Styles αποτελεί ένα από τα μουσικά είδωλα της εποχής μας. Ανάμεσα στις ποικίλες ανησυχίες του, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά ζητήματα, κάτι που ίσως είναι εύστοχο, δεδομένου ότι στις τελευταίες ειδήσεις που σχετίζονται με τον Styles , αυτά έχουν εμπλακεί σε κάποιο βαθμό. Από την επόμενη άνοιξη, το Πανεπιστήμιο του Τέξας θα προσφέρει ένα μάθημα με τίτλο «Harry Styles and the Cult of Celebrity : Identity, the Internet and European Pop Culture».

Το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί «παιδί» του  Dr Louie Dean Valencia, αναπληρωτή καθηγητή ιστορίας, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της πανδημίας γράφοντας ένα βιβλίο για τον Styles! Το μάθημά του  θα επικεντρωθεί στο πώς η  καριέρα του τραγουδιστή και ηθοποιού σχετίζεται με τη σύγχρονη διασημότητα και με «ερωτήματα φύλου και σεξουαλικότητας, φυλής, τάξης, έθνους, και παγκοσμιοποίησης, μέσων ενημέρωσης , μόδας, κουλτούρας θαυμαστών, κουλτούρας διαδικτύου και καταναλωτισμού».

Με την ανακοίνωση του μαθήματος οValencia  πρόσθεσε ότι οι 20  φοιτητές/τριες  που επιλέχθηκαν, θα μάθουν επίσης «σύνθετες  δεξιότητες» όπως αξιολόγηση πηγών και επεξεργασία ήχου και – με έναν υπαινιγμό δυσφορίας – «πώς να διαχειρίζονται μία καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο εικοσιοκτάχρονος Άγγλος τραγουδιστής, συνθέτης, και ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες , όπως «Don’t Worry Darling», «Dunkirk»  και «My Policeman». Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη διασημότητα που ενέπνευσε τα Πανεπιστημιακά μαθήματα.

Οι παραδοσιακοί μπορεί και να σηκώσουν τα φρύδια τους σε ένα πανεπιστημιακό μάθημα που ακούγεται ανησυχητικά απολαυστικό. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο. Η Taylor Swift ξεκίνησε ως μάθημα στο Ινστιτούτο Clive Davis του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.  Εκτός από αυτό, σε πανεπιστήμια έχουν ξεκινήσει μαθήματα για τους Beatles, την Beyonce και τη Lady Gaga.

O Dr Louie Dean Valencia, επίκουρος καθηγητής Ψηφιακής Ιστορίας και Συντονιστής του Κέντρου Δημόσιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ανακοίνωσε στο Twitter : «Είναι επίσημο … επίσημο! Διδάσκω το πρώτο πανεπιστημιακό μάθημα στον κόσμο για το έργο του Harry Styles. Θα λάβει χώρα την Άνοιξη του 2023 στο Πανεπιστήμιο του Τέξας».

Μαντέψτε τώρα πού θα  κάνουν την πτυχιακή τους οι fan  του  Harry Styles !!

 

Από τις μαθήτριες:

Παπαδοπούλου Κατερίνα και

Μασάλη  Σωτηρία, Γ3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης