Ο τουρισμός στην Ελλάδα

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας της   χώρας μας. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη λόγω της ιστορίας, του πολιτισμού και των πανέμορφων τοπίων της. Παρόλο που ο τουρισμός και η οικονομία της χώρας έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις για αυτό το φαινόμενο.

Αρχικά, ο αριθμός των επισκεπτών έχει σημειώσει μεγάλα νούμερα τουρισμού στην Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι η οικονομία της χώρας φτάνει στα ύψη! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων υποδομών (δρόμοι, αεροδρόμια, γέφυρες κ. ά) οι οποίες διευκολύνουν  την καθημερινότητα τουριστών και ντόπιων. Επιπλέον, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας με την ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων με συνέπεια την καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεύτερον, ο τουρισμός συμβάλλει στην ανάδειξη των μνημείων και των κτηρίων με αποτέλεσμα την επισκεψιμότητα τους και από τους  Έλληνες και όχι μόνο από τους ξένους τουρίστες. Έτσι, η χώρα μας γίνεται γνωστή παγκοσμίως για τα αρχαία της και τον πολιτισμό της. Μην ξεχνάμε πως τα social media τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από τη νέα γενιά έχουν βοηθήσει αποτελεσματικά στην προώθηση του τουρισμού στο εξωτερικό, διαφημίζοντας τα πανέμορφα τοπία της, πέρα από τα αξιοθέατά της.

Ας μη ξεχνάμε όμως ότι αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα γενικότερα. Μία από τις βασικότερες συνέπειες είναι η οικολογική καταστροφή. Δυστυχώς, οι επισκέπτες δε σέβονται το περιβάλλον μας και αυτό φαίνεται από τις πράξεις τους  (πετώντας σκουπίδια, λύματα από ξενοδοχειακές μονάδες, καταστρέφοντας  σημαντικούς βιοτόπους ,προκαλώντας ηχορύπανση σε περιοχές με τουριστικό συνωστισμό που ενοχλούν τους μόνιμους κατοίκους).

Ο τουρισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της χώρας μας για αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι οι πολίτες στη καλύτερη διαχείριση ώστε να αποδίδει τα μέγιστα οφέλη για τη χώρα μας.

 

Μίχου Κωνσταντίνα

Δήμητρα Μουτίδου, Γ3

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης