Ένα Πασχαλινό Έθιμο – Πασχαλινά Κουλούρια
Πασχαλινά Κουλούρια, Ηπειρώτικα
Κάθε Πάσχα, στην Ήπειρο, οι γυναίκες φτιάχνουν μεγάλα και στρογγυλά, σπιτικά κουλούρια. Τα φτιάχνουν με αυγά, ζάχαρη, βανίλιες και αλεύρι, που είναι φρέσκα και αγνά υλικά. Είναι πολύ νόστιμα και πολύ γλυκά! Επίσης, κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι γυναίκες σε ένα σπίτι για να τα ζυμώσουν και να τα πλάσουν, στη συνέχεια τα πηγαίνουν σε φούρνους σε μεγάλα ταψιά γεμάτα κουλούρια για ψήσιμο. Αφού τα ψήσουν τα τοποθετούν σε χάρτινες κούτες σε στοίβες και τις μοιράζουν στο σόι τους για Καλό Πάσχα!
Συντάκτης: Άννα Μπ.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.