Ανοίγουν τα σχολεία, τέρμα οι διακοπές Χριστουγέννων

sxoleia

Γράφουν με σειρά τοποθέτησης κειμένων:

Ειρήνη Στιβακτάκη

Μαρία Κυπραίου

**********

sxoleia

Πέρασαν κιόλας δυο εβδομάδες, και ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινή ρουτίνα μας..πάλι ξυπνητήρια να χτυπάνε,υπενθυμίζοντας μας πως πρέπει να σηκωθούμε και να πάμε σχολείο.Όλοι ανυπομονούμε πως και πως να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου δε θα χρειάζεται να ξυπνάμε πρωί πρωί και να χτυπάνε τα ενοχλητικά ξυπνητήρια, ούτε να διαβάζουμε με τις ώρες για να γράψουμε και κάτι στο διαγώνισμα, ούτε να έχουμε το άγχος πως μπορεί να μας εξετάσει ο καθηγητής..αλλά πως ξανά γυρίζουμε στα θρανία;

Όσο δύσκολο είναι για εμάς τους μαθητές τόσο δύσκολο είναι και για τους καθηγητές, όπου θα πρέπει να σηκώνονται και αυτοί νωρίς το πρωί να πάνε να διδάξουν,και να συγκρατήσουν 25 παιδιά, ώστε να τους μείνουν έστω τα μισά από αυτά που τους έλεγαν.Με όλες τις εντάσεις που έχει μια τάξη είναι αρκετά δύσκολο.Συν του ότι, μέσα σε μια τάξη τουλάχιστον τα μισά παιδιά θα γελάνε με μια βλακεία που είπε κάποιος, θα μιλάνε μεταξύ τους, δε θα προσέχουν.

Απεναντίας, εκτός από όλα τα αρνητικά, υπάρχουν και θετικά για το άνοιγμα του σχολείου, διότι οι μαθητές θέλουν να ξαναδούν όλους τους φίλους που δεν μπόρεσαν να δουν στις διακοπές, να πουν ο ένας στον άλλον πως πέρασαν στις διακοπές τους και τα νέα τους και να ξαναδούν και να μιλήσουν με τους καθηγητές τους.Συμπερασματικά,η επιστροφή στα σχολεία για κάποιους μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη, αλλά για κάποιους άλλους σίγουρα είναι.Και όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε,κατά βάθος μας αρέσει να πηγαίνουμε στο σχολείο αν και μερικές φορές ευχόμαστε να λείπει κανένας καθηγητής, για να έχουμε κενό ή οτιδήποτε για να χάσουμε μάθημα. Άλλωστε, όπως λένε τα σχολικά χρόνια είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας.

Ειρήνη Στιβακτάκη

**************

590_b05c737b38f78b857cf6790a6a7f42a2

Μια και σήμερα . Έλα τώρα και ποιος μαθητής δεν έχει σταματήσει να το σκέφτεται ; Ξανά στην καθημερινή ρουτίνα .. Μια και σήμερα για την στιγμή που όλοι θα γράφουμε στα τετράδια το 2017 με μια μικρή διακριτική μουτζούρα που κρύβει το 6, που είχαμε γράψει από συνήθεια .. Ανάμεικτα συναισθήματα για κάθε μαθητή και για κάθε καθηγητή . Έλα τώρα και εσύ γκρινιάρη μαθητή που αναρωτιέσαι γιατί ανάμεικτα συναισθήματα και οι καθηγητές .. τι νομίζεις πως μόνο εσύ έχεις κακές μέρες; Καιι νααα! Εδώ είμαστε! Ο καθένας νιώθει λίγο καλύτερα όταν είναι με φίλους .. Και όλοι μαζί είμαστε μια παρέα!

Να Χαμογέλα ντε .. πρώτη μέρα σχολείου για το 2017,δε νομίζεις,ότι πρέπει να ξεκινήσεις με ένα τεράστιο χαμόγελο; Ντάξει μη το σκέφτεσαι πολύ .. όλοι έχουμε άσχημες μέρες , όλοι μαζί όμως μπορούμε να τις κάνουμε όμορφες ! Και όσο κι να γκρινιάζεις εσύ μαθητή, ξέρεις καλά ότι οι καθηγητές θέλουν το καλό σου…

Μαρία Κυπραίου

Σχολιάστε

Top