Τελικά ανοίξαμε μια μέρα μετά…

winter-cloud-snow-flake-clip-art_f

Γράφει η Μαρία Βουτσινά

Τα Χριστούγεννα πιστεύω πως για όλους μας έχουν κάτι το ξεχωριστό και μαγικό. Η διάθεση μας είναι πιο ευχάριστη και ας μην το συνειδητοποιούμε. Ίσως φταίει το γεγονός ότι επιτέλους ξεκουραζόμαστε από το διάβασμα και απαλλασσόμαστε από το γενικό άγχος που μας προκαλεί το σχολείο, αλλά εγώ θεωρώ ότι δεν φταίει μόνο αυτό.

Σ’αυτές τις δύο βδομάδες,έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε,να βγούμε, να περάσουμε χρόνο με τους φίλους μας και το σημαντικότερο,να είμαστε μαζί με τους γονείς μας,τους οποίους καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου τους βλέπουμε ελάχιστα λόγω της δουλειάς τους. Ο καινούριος χρόνος μας βρίσκει ανανεωμένους και ευτυχισμένους όσες δυσκολίες κι αν περνάμε.

Οι άνθρωποι,κυρίως οι έφηβοι,αλλάζουν,είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Ωριμάζουν, ξεκαθαρίζουν τις «φιλίες» τους και μένουν με εκείνους που αξίζουν αλλά και οι ίδιοι γίνονται πιο δοτικοί σ’εκείνους που αγαπάνε πραγματικά. Αν το παρατηρήσουμε καλά, αυτές οι δύο βδομάδες κρύβουν κάτι το μαγικό.

Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα την Κυριακή,όπου το χιόνι σκέπασε τα πάντα και έκανε τα τοπία πανέμορφα και ολόλευκα σαν να τα καλύπτει το πέπλο της νύφης. Αυτή η εικόνα μας ξεσήκωσε και μας έκανε να τρέξουμε αμέσως έξω να παίξουμε και να γελάσουμε αφού είχε τόσα χρόνια να χιονίσει. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ήταν η αιτία να έχουμε έστω μια παραπάνω ημέρα διακοπών.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημάδι ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη αλλά το ελπίζω. Τώρα που θα γυρίσουμε πίσω στην καθημερινή ρουτίνα του σχολείου, ευελπιστώ να έχει μείνει σε όλους μας η καλοσύνη και η χαρά που μας δημιούργησαν τα Χριστούγεννα, ώστε η υπόλοιπη σχολική χρονιά να κυλήσει ευχάριστα και δημιουργικά. Εύχομαι το 2017 να είναι καλύτερο από το 2016 και όλοι μας να είμαστε πάντα χαμογελαστοί. (Αν και δεν το βλέπω αφού πλησιάζει η μέρα που θα πάρουμε βαθμούς!) Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και χαρά!

  •  

Σχολιάστε

Top