Περιβαλλοντική Β΄ Τάξης (Παρνασσός – Δελφοί – ΚΠΕ Άμφισσας)

_MG_6878

Γράφουν: Ερωφίλη Σαρτζετάκη – Αθηνά Σακελλάρη_MG_6759

_MG_67691Η Μέρα : Φτάνοντας στον Πειραιά μετά από μία εξαντλητική νύχτα , ξεκινήσαμε για το Χάνι της Γραβιάς ώστε να γνωρίσουμε από κοντά αυτόν τον ιστορικό τόπο. Στον δρόμο μας κανάμε μία στάση στις Θερμοπύλες,όπου το άγαλμα του Λεωνίδα ήταν εντυπωσιακό, όπως εξάλλου και το μουσείο, στο οποίο μας παρουσίασαν τα γεγονότα των περσικών πολέμων όπως είχαν. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Χάνι της Γραβιάς και το μνημείο του περίφημου Οδυσσέα Ανδρούτσου. Τέλος ,καταφτάσαμε στο μουσείο Μεταλλευμάτων Φωκίδας (Βαγονέτο),μέσα στο οποίο ενημερωθήκαμε για την εξόρυξη του Βωξίτη. Το βράδυ μεταφερθήκαμε προς τους Δέλφους οπού και διανυκτερεύσαμε.

 

_MG_6778

_MG_6804_MG_68152Η Μέρα : Mετά το Πρωινό,ξεκινήσαμε προς το Δίστομο όπου διδαχθήκαμε για το ολοκαύτωμα του Δίστομου. Στη συνέχεια επισκευθήκαμε την μονή του Οσίου Λουκά που μας μίλησαν για την ζωή του Αγίου. Το απόγευμα φτάσαμε στο Κ.Π.Ε Άμφισσας στο οποίο μας ενημέρωσαν για Περιβαλλοντικά θέματα και εκεί επίσης διανυκτερεύσαμε.

 

 

 

_MG_6844_MG_68683Η Μέρα : Επίσκεψη στο μουσείο των Δελφών και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Φτάνοντας στο Κ.Π.Ε μάθαμε με λεπτομέρειες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και για τις επιπτώσεις της ξηρασίας σε έναν τόπο. Ξεκίνημα ομαδικής εργασίας και διανυκτέρευση για 2η νύχτα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε).

_MG_6878

IMG_0694IMG_06914Η Μέρα : Τελευταία μέρα διασκέδαση και παιχνίδι στον Παρνασσό με χιονοπόλεμο και σκι !! Αναχώρηση το απόγευμα από Πειραία.

Σχολιάστε

Top