Μπάρες με φουντούκια, βερίκοκα, κακάο και κανέλα
10΄ προετοιμασία 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 10΄
Υλικά
Τεμάχια: 12
- 1½ φλιτζ. τσαγιού φουντουκόψιχα
- 1½ φλιτζ. τσαγιού βερίκοκα ξερά, χωρίς κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας μούσλι (νιφάδες δημητριακών)
- 50 γρ. κακάο
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ελάχιστο αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπάρες με φουντούκια, βερίκοκα, κακάο και κανέλα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί με 4-5 κουτ. σούπας νερό στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, μέχρι να γίνουν σαν σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20×30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
- Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και τυλίγουμε σε μικρές λαδόκολλες ή διαφανείς μεμβράνες.
- Παίρνουμε μαζί μας όσες μπάρες θέλουμε και τις υπόλοιπες τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Βασιλειάδης Αλέξανδρος