Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το Μέλλον

Η σχολική εφημερίδα μας φέρνει ευχάριστα νέα από τον κόσμο της τέχνης και της εκπαίδευσης!

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το Μέλλον».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες, με την πρώτη να περιλαμβάνει μαθητές έως 12 ετών. Συνολικά, 514 μαθητές και μαθήτριες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας συμμετείχαν στην πρώτη κατηγορία. Ένα από τα έργα που ξεχώρισε ήταν αυτό της μαθήτριας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, Βασιλικής Αντωνιάδου, με τίτλο «I love my City», το οποίο πήρε την πέμπτη θέση από τα 34 καλύτερα έργα της κατηγορίας.

Η επιλογή των έργων έγινε από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελούνταν από καθηγητές του ΕΜΠ, μέλη της ΡΑΑΕΥ, καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών και της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και διευθυντές εργαστηρίων ζωγραφικής και εργαστηρίων γλυπτικής. Τα έργα των διαγωνιζόμενων παρουσιάστηκαν στο κοινό από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2024, το έργο της Βασιλικής Αντωνιάδου αξιολογήθηκε και παρουσιάστηκε ως πέμπτο στη σειρά.

Τα έργα αυτά θα παραμείνουν υπό την κατοχή της ΡΑΑΕΥ, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση δημοσίου συμφέροντος και την εκπλήρωση της αποστολής της.

Αντωνιάδου Βασιλική Δ΄τάξη 3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης