Εκδρομή του ΠΓΑΑ σε Φρανκφούρτη- Στρασβούργο–Νυρεμβέργη

γερμανία

 

Εκδρομή του ΠΓΑΑ σε Φρανκφούρτη- Στρασβούργο–Νυρεμβέργη

Το ΠΓΑΑ πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από 6-9 Δεκεμβρίου 2022, σε Γαλλία και Γερμανία που περιελάμβανε και  επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, στα πλαίσια του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή». Για την  έγκριση της επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο είχε προηγηθεί ειδική πρόσκληση από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, προκειμένου να μας χορηγηθεί η σχετική άδεια εισόδου.  Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν στην εκπαιδευτική εκδρομή ήταν η κα. Δαμάσκου Μαρία, ο κ. Σκυριανόγλου Δημήτρης , η κα. Σταμπουλίλη Ζωή και η κα. Παπατρέχα Τασούλα  ως αρχηγός της εκδρομής.

Κατά τη διάρκεια της  πρώτης ημέρας είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρχικά  την Χαϊδελβέργη  και στη συνέχεια να

επισκεφτούμε την πανέμορφη πόλη της Φρανκφούρτης και να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό  κέντρο της,  με τις πολύβουες πλατείες, τις υπαίθριες  αγορές,  τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών και  του Αγίου Πνεύματος, τα μπαρόκ κτίρια και το πανεπιστήμιο.

Την επόμενη ημέρα, ακολούθησε η  επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  και κατόπιν η περιήγηση στην πολύ όμορφη και γραφική πόλη του   Στρασβούργου, που  είναι κτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ.

Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης αποτελεί ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός, με ύψος 142 μ. – ένας από τους  6 υψηλότερους  στον κόσμο – με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Ακολούθησε περιπλάνηση στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή ως «Μικρή Γαλλία», με τα ξύλινα σπιτάκια, τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια.

Η όμορφη περιήγησή μας συνεχίστηκε την τρίτη ημέρα  στη μεσαιωνική πόλη Βύρτσμπουργκ, όπου είδαμε και θαυμάσαμε από κοντά τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ άλλων το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των Πριγκίπων και Επισκόπων. Κατόπιν, αργότερα επισκεφτήκαμε το πανέμορφο  Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον ρομαντικό δρόμο της Νότιας Γερμανίας.

Την τέταρτη και τελευταία  ημέρα ακολούθησε η περιήγηση στην παλιά πόλη της   Νυρεμβέργης, στο ιστορικό της κέντρο, με τις νεογοτθικές εκκλησίες, τα μεσαιωνικά κτίρια και τις γραφικές πλατείες με τα συντριβάνια, όπου μεταξύ άλλων είδαμε και το κτίριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη» της Νυρεμβέργης.  Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την πόλη του Μονάχου, όπου η  περιήγηση μας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς,  Τεατινερστράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου.

Τέλος, ακολούθησε η επιστροφή μας στην Αθήνα, έχοντας ωραίες αναμνήσεις και  μοναδικές εμπειρίες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης