Σημαντικές διακρίσεις μαθητών/-τριών σε Αγώνες Ρητορικής & Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Ρητορικοί Αγώνες

20220402_152627 (1)20220402_152710 (2)Τη σχολική χρονιά 2021-2022 λειτούργησε Όμιλος Ρητορικής στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Αθανάσιο Δήμο. Οι μαθητές του Ομίλου συμμετείχαν σε τρεις διασχολικούς ρητορικούς αγώνες και απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις.

Ειδικότερα:

(α)  Οι μαθητές Όλγα Τζεδάκη, Πέτρος Αγρογιάννης, Άννα Πήλιουρα, Ευαγγελία Στιακάκη και Νίκος Σέργης συμμετείχαν στους διαδικτυακούς διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης που συνδιοργανώθηκαν από τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και το 1ο Λύκειο ΕυόσμουΘεσ/κης με τη συμμετοχή 500 περίπου μαθητών (5 & 6 Φεβρουαρίου 2022). Έλαβαν μέρος στο αγώνισμα των Διττών Λόγων και εντυπωσίασαν τους κριτές και το κοινό με την επιχειρηματολογία τους. Η Όλγα Τζεδάκη διακρίθηκε ως η 13η καλύτερη ομιλήτρια των αγώνων και ο Αγρογιάννης Πέτρος ως ο 16ος καλύτερος ομιλητής.

(β) Το Σάββατο 2 Απριλίου ο Όμιλος Ρητορικής συμμετείχε στους 3ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου που πραγματοποιήθηκαν στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων με τη συμμετοχή 15 σχολείων από όλη την Ελλάδα. Ο Πέτρος Αγρογιάνης κατέκτησε τη 2η θέση στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου. Ο Αλέξης Σιμιτζής πήρε το 1ο βραβείο Ζωγραφικής, ενώ οι μαθήτριες Ηλέκτρα Ράπτη, Στεφανία Στάθη και Χριστίνα Αντωνάκη έλαβαν το 2ο βραβείο για το ομαδικό έργο που παρουσίασαν. Η μαθήτρια Μαρία Γεωργίου απέσπασε το 3ο βραβείο Ζωγραφικής. Η Βασιλική Χιονίδου κατέκτησε τη 12η θέση στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στα ομαδικά αγωνίσματα της Ομαδικής Συζήτησης και του Αυτοσχεδιασμού.

(γ) Την Κυριακή 8 Μαΐου μαθητές του Ομίλου Ρητορικής συμμετείχαν στους ΣΤ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης (Ρήσεις & Αντι-ρήσεις 2022, που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου με συμμετοχή 24 σχολείων από την Περιφέρεια Αττικής. Ο Πέτρος Αγρογιάννης έλαβε το 2ο βραβείο στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου. Η Ευαγγελία Στιακάκη κατέκτησε το 4ο βραβείο στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, ενώ η Άννα Πήλιουρα βραβεύτηκε ως η 9η καλύτερη ομιλήτρια στο αγώνισμα των Διττών Λόγων. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι μαθήτριες Βασιλική Χιονίδου στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου, Χριστίνα Παγώνη και Ηλέκτρα Νάνου στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης