Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Καρκίνος

Υπάρχουν πολλές παιδικές ασθένειες! Άλλες σοβαρές και άλλες περαστικές.

Κατά την άποψη μου η σοβαρότερη από όλες είναι ο καρκίνος.

Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά με καρκίνο πεθαίνουν!

Από αυτά  μόνο το ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρική παρακολούθηση . Ίσως αν υπήρχε η δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας  και μια καλή θεραπεία για όλα τα παιδιά, τότε δεν θα είχαμε τόση  μεγάλη απώλεια ανθρώπων στην χώρα μας .

Τα παιδία με τέτοια προβλήματα νιώθουν απελπισία, μοναξιά και πως η ζωή τους τελείωσε! Φοβούνται πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίζουν έχοντας μια φυσιολογική ζωή! Όμως εμείς έχουμε να τους πούμε πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία  και πως σε αυτήν την μάχη δεν είναι μόνα τους!

Έχουν τις οικογένειες τους που τα αγαπούν και θα κάνουν τα πάντα για να τα βοηθήσουν!

Επίσης η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ! Πλέον ειδικοί γιατροί με αποτελεσματικά φάρμακα, επαγγελματίες επιστήμονες ψυχικής υγείας, με είναι έτοιμοι να τους παρέχουν την πληροφόρηση για την θεραπεία που πρέπει να κάνουν αλλά  και την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να σταθούν τα ίδια τα παιδιά δυνατά! Να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους και να σκέφτονται με θετική διάθεση! Να πιστέψουν πως όλα θα πάνε καλά! Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

 

Ελένη Σταυρακάκη

Φώτο www.marioskatsitidis.gr

Σχολιάστε

Top