Φαινόμενο (Taylor’s Version)

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα αυτή τη περίοδο είναι η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, στιχουργός, μουσικός παράγωγος, συνθέτης, σκηνοθέτης, ηθοποιός και δόκτορας Τέιλορ Άλισον Σουίφτ.

Η καριέρα της, ξεκίνησε όταν η Τέιλορ ήταν μόλις 15 ετών και υπέγραψε με μια μικρή δισκογραφική εταιρία με σκοπό να γίνει τραγουδίστρια κάντρι. Στο διάστημα των 18 χρόνων που βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία, η τραγουδοποιός έχει πειραματιστεί με τα είδη της μουσικής κάντρι, ποπ και φολκ, αλλάζοντας τον ήχο και την εμφάνισή της, ανά κάθε περίοδο της ζωής της.

Τον τελευταίο χρόνο, πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2023, ξεκίνησε την περιοδεία της «THE ERAS TOUR» η οποία αποτελεί ταξίδι ανάμεσα στα 18 χρόνια της καριέρας της, παρουσιάζοντας πάνω από 40 τραγούδια από όλα της τα άλμπουμς, δύο εκ των οποίων είναι διαφορετικά κάθε βράδυ και εκτελούνται από εκείνη ακουστικά, ένα σε πιάνο και ένα σε κιθάρα. Η περιοδεία συνεχίζεται ακόμη και έχει προγραμματισμένες συναυλίες σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Ωκεανία και Ευρώπη. Κάθε βράδυ η Σουίφτ παρουσιάζει ένα σόου 3 ωρών με χορευτές, πυροτεχνήματα, ειδικά εφέ και 17 αλλαγές ρούχων.

Για τους θαυμαστές που δεν κατάφεραν να βιώσουν από κοντά αυτή την εμπειρία, η Τέιλορ αποφάσισε να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει τις πρώτες τρεις από τις έξι νύχτες που έπαιξε στο στάδιο SoFi στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο. Την πρώτη ημέρα των προπωλήσεων στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε το ρεκόρ των 37 εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά, η ταινία έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, αφού ξεπέρασε το ορόσημο των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα λόγω του τεράστιου αντίκτυπου που είχε η πρεμιέρα της ταινίας, πολλοί παραγωγοί αποφάσισαν να μετακινήσουν τις ταινίες τους σε άλλες ημερομηνίες.

Το 2018 τα δικαιώματα για τους πρώτους έξι δίσκους της τραγουδίστριας πουλήθηκαν εν αγνοία της από τον Σκοτ Μπορτσέτα, όταν αγόρασε τη δισκογραφική εταιρεία Big Machine Label Group έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας αποτελεί, φυσικά, ολόκληρη η μέχρι τότε δισκογραφία της Τέιλορ Σουίφτ, από την έναρξη της καριέρας της το 2006 μέχρι το 2017.

Μετά από υπογραφή της τραγουδίστριας με νέα δισκογραφική, ξεκίνησε την επαναηχογράφηση των πρώτων 6 άλμπουμ, την οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει, με την προσθήκη (TaylorsVersion) δίπλα στον πρωτότυπο τίτλο. Παίρνοντας αυτό το ρίσκο η τραγουδοποιός δεν ήξερε εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις ακροάσεις των αρχικών δίσκων ή αν θα πείσει τους φανς της να ακούν τις νέες ηχογραφήσεις που της ανήκουν. Τελικά, οι αμφιβολίες της διαψεύσθηκαν. Τα (TaylorsVersion) άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει προς το παρόν η Σουίφτ έχουν ξεπεράσει σε ακροάσεις τα προηγούμενα, καινοτομώντας έτσι στην μουσική βιομηχανία,  επανακυκλοφορώντας δηλαδή τον ίδιο δίσκο σε λιγότερο από 10 χρόνια της αρχικής του κυκλοφορίας και προσθέτοντας ακυκλοφόρητα τραγούδια, γραμμένα εκείνη την εποχή, (From The Vault), εμπλουτίζοντας τον παλιό της δίσκο.

Εκτός από τα πολλά επιτεύγματά της ως τραγουδίστρια, η Σουίφτ έχει μεγάλη πολιτική επιρροή και την χρησιμοποιεί για να παρακινήσει τους νέους Αμερικανούς να ψηφίζουν στις εκλογές. Η Vote.org δήλωσε ότι είχε 157.041 επιλέξιμους ψηφοφόρους να επισκεφθούν τον ιστότοπο μετά το μήνυμα της, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων από το 2020. Ο οργανισμός παρουσίασε επίσης αύξηση 72% στις εγγραφές 18χρονων σε σύγκριση με το 2019 και αύξηση 115% σε αυτό το ηλικιακό εύρος σε σύγκριση με το 2022.

Εκείνη, είναι υποστηρίκτρια του κόμματος των δημοκρατικών και συχνά μοιράζεται τις απόψεις της και μιλάει για αυτά που υποστηρίζει, όπως τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ. Ωστόσο, διστάζει να κάνει τέτοιες δηλώσεις όταν βρίσκεται σε περιοδεία, φοβούμενη μην υπάρξει κάποια επίθεση και κινδυνεύσουν οι θαυμαστές της.

Επιπροσθέτως, μπορούμε να πούμε πως η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς η ίδια παρενοχλήθηκε το 2013 κατά την διάρκεια μίας φωτογράφησης. Πέντε χρόνια μετά το συμβάν, η τραγουδίστρια βρήκε την δύναμη να κάνει μήνυση στο θύτη, για το συμβολικό ποσό του μόλις 1ος δολαρίου, απλά για να δικαιωθεί.

Το 2023, ο τίτλος “Person Of The Year” δόθηκε στην Τέιλορ Σουίφτ από το περιοδικό TIME, καθιστώντας την την πρώτη τραγουδίστρια που της έχει απονεμηθεί αυτό το ορόσημο, λόγω των επιτευγμάτων της, τα οποία είναι αμέτρητα.

Πρόσφατα έγινε η μοναδική καλλιτέχνης (γυναίκα ή άντρας) που έχει κερδίσει το βραβείο “Album Of The Year” στα GRAMMYs 4 φορές. Επίσης, είναι στην λίστα των 10 καλύτερων καλλιτεχνών όλων των εποχών και είναι δισεκατομμυριούχος.

Συγκεφαλαιώνοντας, η Τέυλορ Άλισον Σουίφτ είναι εξαιρετική στη δουλεία της σπάζοντας σχεδόν καθημερινά νέα ρεκόρ. Ανυπομονούμε να δούμε τη νέα της δουλειά στις 19 Απριλίου, όταν θα κυκλοφορήσει ο 11ος ολοκαίνουργος δίσκος της “The Tortuted Poets Department” !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΘΕΝΙΤΗ ΒΑΣΙΑ Α’1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης