Τα παιδιά της Α΄, Β΄, και Γ΄ δημοτικού πήγαμε εκδρομή στο Σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική. Ήταν η πρώτη φορά που το επισκέφτηκα και ένιωσα μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό!
Η ιδέα για την εκδρομή ξεκίνησε από το μάθημα της Ιστορίας, όπου μάθαμε για την Παλαιολιθική εποχή και για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι τότε. Η δασκάλα μας μάς μίλησε για έναν πολύ παλιό άνθρωπο που βρέθηκε στο σπήλαιο αυτό. Είναι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, και έζησε εκεί πριν από πάρα πολλά χρόνια!
Όταν φτάσαμε, μπήκαμε στο σπήλαιο και είδαμε σταλακτίτες και σταλαγμίτες που έμοιαζαν σαν να είναι από παραμύθι! Ήταν πολύ εντυπωσιακοί. Ο ξεναγός μάς έδειξε το σημείο όπου βρέθηκε το κρανίο του Αρχανθρώπου και μας εξήγησε ότι είναι από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην Ελλάδα. Μάθαμε ότι οι αρχαίοι άνθρωποι άναβαν φωτιές, κυνηγούσαν και έφτιαχναν εργαλεία από πέτρα.
Η εμπειρία αυτή ήταν υπέροχη. Έμαθα πολλά πράγματα για το παρελθόν και ένιωσα σαν να ταξίδεψα πίσω στον χρόνο. Όταν γύρισα στο σπίτι, είπα στους γονείς μου ότι θέλω να ξαναπάμε για να το δω πάλι!
Ήταν μια μέρα που θα τη θυμάμαι για πάντα!





