Pole Position, το κλασικό racing παιχνίδι

7054468_f520

Pole Position

Το Pole Position ήταν ένα παιχνίδι αγώνων arcade ανέπτυξε και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο από τη Namco το 1982, με εξαίρεση τις ΗΠΑ όπου διανεμήθηκε από gaming stalwarts Atari.

Αυτό το παιχνίδι κατέληξε να είναι ένα τεράστιο χτύπημα για Namco και πήγε για να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στις αίθουσες παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του 1983.

Το παιχνίδι ήρθε σε δύο διαμορφώσεις. Η καθίσει υπουργικό συμβούλιο μαζί με το τιμόνι, hi-lo ταχυτήτων σε συνδυασμό με το γκάζι και πεντάλ φρένων.

Η όρθια έκδοση χαρακτήρισε επίσης τους ίδιους ελέγχους μείον το πεντάλ του φρένου.

Με αυτό το ταχέως κινούμενο ψευδο 3D γραφικά raster και κορυφαία ηχητικά εφέ, αν ήταν ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι για να παίξετε.

Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα πραγματικό κλασικό στο είδος του αυτοκίνητο παιχνίδια και τα παιχνίδια οδήγησης …

7055223_f1024

Αυτό το παιχνίδι θέσει τον παίκτη σε πλήρη έλεγχο της Φόρμουλα Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο

Για να μπει η σωστή αγωνιστική θα έπρεπε να συμπληρώνει ένα χρόνο-δίκη γύρο εντός ορισμένης προθεσμίας (με το αξέχαστο «Ετοιμαστείτε για πρόκριση» πανό που διακινούνται σε ολόκληρη την οθόνη πριν από την έναρξη)? Τελειώνοντας εντός του προβλεπόμενου χρόνου επέτρεψε να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένας αγώνας σε πίστα Fuji.

Εδώ θα πρέπει να παίζουν ενάντια στο άλλο υπολογιστή που ελέγχεται οδηγούς.

Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντική για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι ήταν το πρώτο βίντεο παιχνίδι οδήγησης για να χαρακτηρίσει ένα κομμάτι βασισμένο σε ένα πραγματικό κύκλωμα πραγματικό αγώνα της ζωής.

Το δεύτερο είναι ότι ήταν επίσης το πρώτο παιχνίδι για να χαρακτηρίσει μια ειδική γύρο «πρελούδιο», η οποία ήταν παρόμοια με τον τύπο μία αγωνιστική για την πραγματική.

Ο αγώνας έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας αποφεύγοντας συγκρούσεις με τον υπολογιστή που ελέγχεται αντιπάλους (και αντικειμένων) κατά μήκος των πλευρών του στίβου.

Το παιχνίδι έγινε διάσημος για αυτό είναι «κινητήρια ρεαλισμού»? Ήταν πραγματικά μια εμπειρία που θα σας καθόταν πίσω από ένα τιμόνι βλέποντας τα έγχρωμα τοπία με πλήρη κλιμάκωση ξωτικά σφυρίζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

Εκτός από το να δει άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα (είτε προσπέραση το αυτοκίνητό σας, ή να τους αφήνει για τη σκόνη!) Θα δείτε την οδική-σημεία και τα διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που προστίθενται στην προοπτική της διαδρομής.

«Σημείο φυγής» στον ορίζοντα, ακόμη και επηρεάζονται από τη μία πλευρά στην άλλη, όπως θα διέλθει γωνίες και καμπύλες που αποτελεί ένα πραγματικό παιχνίδι stand-out κατά τη χρονική στιγμή.

7054512_f260

Η υποδοχή του παιχνιδιού από το κοινό

Το παιχνίδι ήταν ένα τεράστιο χτύπημα με arcade θεατών.

Τα συνδυασμός υψηλής ταχύτητας προοδευτική ξωτικά και οι ψευδο-3D άποψη έδωσε το παιχνίδι την τέλεια ισορροπία μεταξύ του ρεαλισμού και arcade παιχνίδι-παιχνίδι.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τις κινητήριες ηχητικά εφέ, μουσική και επιτόπου ψηφιοποιημένη ομιλία έκανε ένα πρέπει να παίξει κάθε φορά που θα επισκεφθεί μια στοά.

Με αυτό είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι του 1983, μια συνέπεια απελευθερώθηκε επίσης διαθέτει επιπλέον κομμάτια και μια μεγαλύτερη ποικιλία της μουσικής.

Αυτό το παιχνίδι είναι πραγματικά πιστώνεται με πιέζει το είδος οδήγησης στο επόμενο επίπεδο και πολλά άλλα παιχνίδια οδήγησης (όπως το ξεπεράσει) θα εμφανίζονται πάνω από τα επόμενα χρόνια.

 

 

Σχολιάστε

Top