Ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια και αστείρευτη πηγή πληροφοριών όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να δημιουργεί και να μοιράζεται περιεχόμενο ακόμα και αν δεν είναι ειδικός πάνω σε αυτό ή ακόμα και αν αυτό που μοιράζεται είναι ψευδές. Ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αποκτήσει εφόδια και κριτική σκέψη αλλά και γνώσεις και δεξιότητες ώστε να διακρίνει τις ψευδείς πληροφορίες και να προσέχει τι αναδημοσιεύει στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές της Στ” τάξης συμμετείχαν στο κουίζ σχετικά με την ανακάλυψη των ψευδών ειδήσεων, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία όλων των χωρών του προγράμματος. Το κουίζ έγινε αφού συζητήσαμε στην τάξη τι είναι οι ψευδείς ειδήσεις, ποιος είναι ο σκοπός τους, πώς μπορούμε να τις εντοπίσουμε και για το αν πρέπει εύκολα να σχολιάζουμε θετικά ή να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε βλέπουμε στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ, εργάστηκαν σε ομάδες των δύο και τα πήγαν πολύ καλά. Χρησιμοποίησαν μηχανές αναζήτησης και μετάφρασης ώστε να μπορέσουν να διασταυρώσουν την πληροφορία και να την καταλάβουν καθώς ήταν στα αγγλικά, ελληνικά και ισπανικά!

fake6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης