όλα είναι άσκηση και στο σπίτι

Καθημερινές Ασκήσεις

Οι απλές καθημερινές ασκήσεις έχουν τεράστια σημασία τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική μας υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και 10 λεπτά εάν αφιερώσουμε καθημερινά το πρωί για να κάνουμε κάποιες απλές ασκήσεις και άλλα δέκα λεπτά το βράδυ τα αποτελέσματα που θα έχουμε σε διάστημα ενός μήνα τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία μας θα είναι ορατά και άκρος ενθαρρυντικά για να συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας αυτή. Επίσης το πιο σημαντικό είναι ότι κάνοντας απλές καθημερινές ασκήσεις μέρα με την ημέρα θα θέλουμε όλο και περισσότερο να εφευρίσκουμε τρόπους για να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας και άλλου τέτοιου είδους ασκήσεις.

1. Περπάτημα

Η σύγχρονη ζωή, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, η βιασύνη μας να τα προλάβουμε όλα αλλά και το αυτοκίνητο με το οποίο κάνουμε όλες τις δουλειές και το παίρνουμε πάντα όπου και αν θέλουμε να πάμε μας έχουν κάνει να μην περπατάμε. Αυτή είναι μια πολύ κακή συνήθεια την οποία μπορείτε και πρέπει να αλλάξετε από σήμερα κιόλας. Ένας απλός τρόπος για να περπατάτε πιο πολύ είναι να περπατάμε για να πάμε στο σχολείο ή στα ψώνια. Μία βόλτα στο πάρκο ή με το κατοικίδιο μας είναι η λύση.

2. Σκάλες

Μια από τις πιο αποτελεσματικές απλές καθημερινές ασκήσεις είναι να ανεβαίνετε με τις σκάλες όπου και αν έχετε να πάτε. Αρχίστε από σήμερα κιόλας και κάθε εβδομάδα προσπαθήσετε να ανεβαίνετε τις σκάλες λίγο και πιο γρήγορα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχετε εξασκηθεί τόσο καλά που θα θέλετε από μόνες σας να ανεβαίνετε από τις σκάλες.

Αν πάλι προτιμάς μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις που βλέπεις στο βίντεο

watch?v=A0dkwlrC6ok

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης