Χριστουγεννιάτικά Παιχνίδια Γυμναστικής

Δείτε  απλά παιχνίδια τα οποία μπορούν να παίξουν οι γονείς με τα παιδιά τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν τίποτα άλλο εκτός από το κέφι και την φαντασία τους.

1.Ποιος θα γελάσει πρώτος;

Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες έρχονται ο ένας αντίκρυ του άλλου. Πρόσωπο με πρόσωπο. Ο κάθε παίκτης έχει κάποιο χρόνο στη διάθεση του να κάνει τον άλλο παίκτη να γελάσει χωρίς να τον ακουμπήσει και να χρησιμοποιήσει κανένα υλικό ή αξεσουάρ μεταμφίεσης όπως στέκες και καπέλα ξωτικών.

2.Οι διαταγές του Άη Βασίλη!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει στόχο την συγκέντρωση και τη μνήμη. Κάποιος ορίζεται Άγιος Βασίλης  που πρέπει να δώσει οδηγίες στα ταρανδάκια και τα ξωτικά. Οι οδηγίες είναι απλές αλλά συνοδεύονται από κινήσεις που οι παίκτες πρέπει να απομνημονεύσουν. Μπορείτε να βάλετε και δικές σας οδηγίες αφού τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μιμήσεις.

  1. Που είμαι;

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ένας παίκτης κλείνει τα μάτια του και μετρά ως το 10. Ο άλλος παίκτης κρύβεται σε ένα μέρος του σπιτιού. Μόλις ο παίκτης με τα κλειστά μάτια τελειώσει το μέτρημα κρατάει τα μάτια του κλειστά και λέει δυνατά ΣΤΟΠ. Ο παίκτης που έχει κρυφτεί τον καθοδηγεί με την φωνή του να ακούσει που κρύβεται ώστε να μαντέψει το σημείο.

  1. Βρες τι είμαι!

Οι παίκτες μιμούνται με κίνηση ή ήχο κάποιο πρόσωπο, χαρακτήρα ή έθιμο χριστουγεννιάτικό και οι άλλοι προσπαθούν να μαντέψουν τι είναι;

  1. Βρίσκω το χρώμα.

Σε αυτό το παιχνίδι όλοι ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού για το ποια κατευθυνση θα πάρουν. Ο αρχηγός τους λέει να βρουν στον χώρο κάτι που να έχει χρώμα μπλε, κίτρινο, άσπρο κλπ. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα αντικείμενα στον χώρο!

Καλές γιορτές με κίνηση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης