Το ιδανικό σχολείο

idaniko sxoleioΜε λένε Θένια κ είμαι μαθήτρια της Β’ Γυμνάσιου. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, πως μπορεί να είναι ένα ιδανικό σχολειό; Έχω συζητήσει με τις φίλες μου, με μεγάλους, με μικρότερους, με άτομα που έχουν τελειώσει το σχολειό και παρόλο που ο καθένας από αυτούς έχει μια διαφορετική άποψη για το θέμα, εγώ θα προσπαθήσω μέσα από αυτό το κείμενο να αναλύσω τι σημαίνει ιδανικό σχολειό για έναν μαθητή.

Πρώτα απ’ όλα, το κτήριο που στεγάζεται ένα σχολειό. Τα σχολεία που έχω βρεθεί μέχρι τώρα ήταν αρκετά καλά αλλά όχι ιδανικά. Ένα ιδανικό κτήριο πρέπει να είναι μεγάλο, φωτεινό, βαμμένο με ωραία χρώματα, στις αίθουσες να υπάρχουν καθαρά έπιπλα, να υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες για εκδηλώσεις, μεγάλο προαύλιο χώρο, να υπάρχει αίθουσα βιβλιοθήκης, αίθουσα πληροφορικής για το αντίστοιχο μάθημα.

Φυσικά , ιδανικό σχολειό δεν μόνο ένα ιδανικό κτήριο αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Μαθητές, καθηγητές και το προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν κανόνες έτσι ώστε το σχολειό να λειτουργεί ομαλά με κάθε τρόπο. Οι μαθητές να σέβονται το χώρο του σχολείου κ να μην το καταστρέφουν. Οι καθηγητές να νιώθουν τις ανάγκες των παιδιών και να είναι δίπλα τους όχι μόνο στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και σε αλλά θέματα που αφορούν την ψυχολογία τους. Το προσωπικό καθαριότητας κ φύλαξης να τηρούν όλους τους κανονισμούς.

Ιδανικό σχολειό λοιπόν είναι αυτό το σχολειό που παρέχει στους μαθητές εκείνες τις συνθήκες που μας βοηθούν να αναπτύσσουμε κοινωνικές δεξιότητες, όπου ο μαθητής θα σέβεται κ θα βοήθα το συμμαθητή του και γενικά τον συνάνθρωπο του. Ιδανικό σχολειό είναι αυτό που όχι μόνο μας διδάσκει τις γνώσεις που είναι αποτυπωμένες στα βιβλία, αλλά που μας διδάσκει πως θα σκεφτόμαστε και πως θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κ ενεργοί πολίτες αυτού του πλέον αρκετά κατεστραμμένου κόσμου μας. Αυτό που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τους ορίζοντες μας παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις, πηγαίνοντας εκδρομές, διοργανώνοντας συναντήσεις με ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τις τέχνες ακόμα και τη πολιτική. Αυτά κ πολλά άλλα, διαφορετικά για τον καθένα μας, θέματα κάνουν ένα σχολειό ξεχωριστό.

Παρόλα αυτά όμως, για να καταφέρουμε να έχουμε ένα τέτοιο σχολειό, κ εμείς οι μαθητές πρέπει να συμβάλουμε θετικά. Αυτό θα γίνει όταν το διατηρούμε καθαρό, όταν σεβόμαστε τους κανονισμούς κ τους ανθρώπους γύρω μας κλπ. Άρα λοιπόν για να γίνουν όλα αυτά είναι στο χέρι του κάθε μαθητή κ καθηγητή. Όποτε, φροντίστε κ αγαπήστε το σχολειό μας όσο πιο πολύ μπορείτε για να θυμόμαστε για πάντα τα σχολικά μας χρόνια γεμάτα με όμορφες αναμνήσεις φτιαγμένες μέσα σε ένα ιδανικό σχολειό!

Υ.Γ: Ίσως για κάποιους ιδανικό σχολειό να ήταν ένα σχολειό χωρίς καθηγητές κ χωρίς διάβασμα. Αλλά, αυτό δεν θα ήταν σχολειό!!

Θένια Μανουσαρίδου Β’3

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης