Brownies

Στιγμιότυπο οθόνης

 

Από την Μπαχούσι Μαρινέλα, Β3

*ΥΛΙΚΆ*

200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)

200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

150 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη

1½ φλ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 κρόκο αυγού

2 βανίλιες

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

 

*ΕΚΤΕΛΕΣΗ*

·        Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

·        Για να γίνουν αφράτα τα brownies και ζουμερά με υγρή και ρευστή σοκολάτα στο κέντρο, πρέπει να κοσκινίσουμε το αλεύρι.

·        Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

·        Σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

·        Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό. Προσέχουμε να μην έρχεται το μπολ με τα υλικά, σε επαφή με το νερό.

·        Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

·        Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.

·        Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.

·        Προσθέτουμε το κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

·        Εάν θέλετε να δυναμώσετε την γεύση της σοκολάτας, προσθέστε λίγους κόκκους στιγμιαίου καφέ.

·        Χτυπάμε καλά το μίγμα με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν να κρεμώσουν και να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά.

·        Αφού έχουν αφρατέψει τα αυγά, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, το χλιαρό μίγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά, με μία σπάτουλα, κυκλικά.

·        Αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.

·        Ενσωματώνουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι.

·        Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να χαθεί το αλεύρι στα brownies.

Το ταψί για τα brownies

·        Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψί, 24×24, και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα μπράουνις.

·        Με τη βοήθεια της σπάτουλας, αδειάζουμε μέσα το μίγμα του μπράουνι και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

·        Το πάχος του brownie στο ταψί σε αυτό το σημείο θα είναι περίπου 2 με 3 εκατοστά.

·        Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 35 περίπου λεπτά.

·        Λίγο πριν να συμπληρωθεί ο χρόνο ψησίματος, ελέγχουμε αν το μπράουνι έχει ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα και αν έχει σχηματίσει μια εύθραυστη τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.

·        Δεν αγγίζουμε ούτε πιέζουμε την κρούστα της επιφάνειας γιατί θα διαλυθεί.

·        Τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι ώρα να σβήσουμε στο φούρνο.

·        Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια, γιατί μόλις βγει από το φούρνο είναι πολύ καυτό και υγρό και δεν μπορεί να κοπεί σε κομμάτια.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  • Για να ομογενοποιηθούν σωστά τα αυγά με τη σοκολάτα πρέπει τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι για αφράτο μπράουνι.
  • Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει εσωτερικά και θα γίνει σαν κέικ.
  • Τα καλά brownies πρέπει απ’ έξω να είναι ψημένα και μέσα ζουμερά με λιωμένη σοκολάτα.
  • Το μπράουνι γίνεται μαστιχωτό με το σωστό ψήσιμο.
  • Γι’ αυτό λοιπόν προσοχή στο φούρνο.
  • Ποτέ δεν κόβουμε τα brownies όταν είναι ζεστά.
  • Πρέπει να κρυώσουν τελείως για να κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 Καλή τύχη και Καλή απόλαυση!!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-25 092755

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης