Οι ομορφιές της Κορίνθου(Παναγιώτης Β.)

Στην περιοχή της Κορίνθου συναντάμε πολύ όμορφα και σημαντικά μέρη.  Η Κόρινθος βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου κοντά στη διώρυγα του Ισθμού όπου ακόμα και σήμερα μπορούμε να δούμε απομεινάρια της αρχαίας Δίολκου, ενός πλακόστρωτου δρόμου που τα Αρχαία χρόνια μετέφεραν πλοία από τον Κορινθιακό κόλπο στον σαρωνικό Κόλπο. Η νέα πόλη της Κορίνθου είναι χτισμένη πολύ κοντά στην Αρχαία Κόρινθο που ήταν πολύ σημαντική Εμπορική πόλη στην αρχαιότητα.  Στην Αρχαία Κόρινθο μπορούμε να επισκεφτούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο με το μουσείο και τον ναό του Απόλλωνα.  Επίσης μπορούμε να ανέβουμε στο μεσαιωνικό κάστρο του Ακροκορίνθου με την υπέροχη θέα.

Η νέα Κόρινθος είναι μία παραθαλάσσια πόλη με λιμάνι και τη μεγάλη πλατεία του Φλοίσβου με το άγαλμα του Πήγασου, το Πανεπιστήμιο και το Λαογραφικό Μουσείο. Πολύ κοντά είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου που από κει ξεκινά ένας παραθαλάσσιος πεζόδρομος που φτάνει στην περιοχή Ποσειδώνια.  Στο κέντρο της πόλης υπάρχει η όμορφη πλατεία Περιβολάκια δίπλα στο Δημαρχείο και απέναντι βρίσκεται το δικαστικό Μέγαρο που στο προαύλιο του βρίσκονται αγάλματα σημαντικών προσώπων της Πόλης.

Από τα Περιβολάκια ξεκινούν πεζόδρομοι με εμπορικά καταστήματα και καφετέριες.  Στην Κόρινθο βρίσκεται ο ναός του Αποστόλου Παύλου που είναι πολιούχος Άγιος της πόλης.  Λίγο παρακάτω είναι η πολύ δημοφιλής παραλία Καλάμια που μπορείς να κάνεις μπάνιο αλλά και περίπατο στον πεζόδρομο όπου βρίσκονται τα αγάλματα του Διογένη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Επίσης  μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου. Το καλοκαίρι λειτουργεί και θερινός κινηματογράφος.

Στις γύρω περιοχές υπάρχουν όμορφα χωριουδάκια με αμπελώνες και Ελαιώνες και παραθαλάσσια μέρη με όμορφες παραλίες για καλοκαιρινές διακοπές.  Η πόλη μας αλλά και όλος ο νομός Κορινθίας είναι πανέμορφος αλλά και πολύ σημαντικός.

Παναγιώτης Β.

 

Σχολιάστε