Παραλίες του τόπου μας(Ιωάννα)

Ο νομός Κορινθίας βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο στα βόρεια του και ένα πλήθος παραλίες μας περιμένουν για να απολαύσουμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια. Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο.

Μέσα στην πόλη μας, την Κόρινθο, υπάρχει η παραλία στα Καλάμια που είναι οργανωμένη και πιο πέρα τα 5Φ. Λίγο μακρύτερα, πριν το Λέχαιο, είναι τα Βουναλάκια. Μέσα στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στο λιμάνι είναι η Ιερατική. Μετά το λιμάνι, στον δρόμο για το Λουτράκι είναι η παραλία της Ποσειδωνίας. Αμέσως μετά το πέρασμα της βυθιζόμενης γέφυρας του Ισθμού αρχίζει το φημισμένο Λουτράκι με τα βαθιά καταγάλανα νερά του και την πολυσύχναστη παραλία του. Αρκετά μακριά από την Πόλη μας ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο θα συναντήσουμε τις όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του Λεχαίου, του Βραχατίου, του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου.

Στην ανατολική πλευρά του νομού, στον Σαρωνικό κόλπο, μας περιμένουμε για να τις απολαύσουμε πάρα πολλές οργανωμένες και μη παραλίες : η Κρυφή στα Ίσθμια, οι Κεχριές, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, με τα κρύα νερά της πηγής, η Αλμυρή, το Κατακάλι, Το Αμόνι και ο Κόρφος μας χαρίζουν τη δροσιά τους.

 

Σχολιάστε