παγκόσμια ημέρα αγγλικής γλώσσας

April 23rd —– 23 Απριλίου
UN English Language Day -Παγκόσμια Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας
Πώς συνδέονται Ο Άγιος Γεώργιος, ο Shakespeare και η Αγγλία!

“Αγγλική” η συγκεκριμένη ημέρα καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Αγγλικής Γλώσσας, η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου αλλά και η ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο πιο διάσημος Άγγλος δραματουργός, ο William Shakespeare. Πώς όμως συνδέονται αυτά τα τρία ;
Η 23η Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Αγγλικής Γλώσσας με απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2010 και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο για να τιμηθεί η αγγλική γλώσσα. Τα αγγλικά είναι μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ και η πιο διαδεδομένη ανά την υφήλιο.
Η συγκεκριμένη μέρα επιλέχθηκε ως Ημέρα της Αγγλικής Γλώσσας (UN English Language Day), επειδή την ημερομηνία αυτή του 1616 έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός William Shakespeare. Ο William Shakespeare ήταν Άγγλος ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Θεωρείται ο κορυφαίος δραματουργός των νεότερων χρόνων και ο μόνος, ίσως, που μπορεί να σταθεί δίπλα στους τρεις μεγάλους αρχαίους Έλληνες τραγικούς ποιητές. Ο δημιουργός του «Άμλετ», του «Μάκβεθ», του «Βασιλιά Ληρ» του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αλλά και άλλων αριστουργημάτων ζωντάνεψε με τους ήρωές του, όχι μόνο το πνεύμα της εποχής του, αλλά υπήρξε διαχρονικός.
Από την άλλη ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται ο προστάτης άγιος της Αγγλίας και αποτελεί εθνικό της σύμβολο. Για αυτόν τον λόγο η σημαία της Αγγλίας είναι ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου, δηλαδή ο ερυθρός σταυρός σε λευκό φόντο. Υιοθετήθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα γνωστά εμβλήματα που εκπροσωπούν την Αγγλία. Ως εθνική σημαία της Αγγλίας χρησιμοποιείται από τον 16ο αιώνα. Ο Άγιος Γεώργιος έγινε προστάτης άγιος της Αγγλίας το 13ο αιώνα ενώ ο θρύλος με τον Άγιο Γεώργιο να σκοτώνει το δράκοντα χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης