Banoffe

Για τη βάση

  • 300γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 100γραμμ. βούτυρο

 

Για τη γέμιση

  • 800γραμμ.καραμελωμένο γάλα
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για τη σαντιγί

  • 500γραμμ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 2κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη σύνθεση

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1-2 κ.σ χυμό λεμονιού

 

Μέθοδος εκτέλεσης

 

Για τη βάση

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.

Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 26εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.

Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει.

 

Για τη γέμιση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.

Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

 

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

 

Για το στήσιμο

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.

Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.

 

Χ.Κ.

Πηγή: https://akispetretzikis.com

Πηγή εικόνας άρθρου: https://images.app.goo.gl/UN5iXZ9tYRuY3Kph6

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης