Παραδοσιακοί χοροί

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο κύριος Θάνος, ο γυμναστής του σχολείου μας, προετοίμασε τους μαθητές της Ε και Στ Δημοτικού σε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα παιδιά ντύθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές και χόρεψαν συρτό στα 3 (χορός από την Ήπειρο), καλαματιανό, νησιώτικο συρτό, ζωναράδικο , ποδαράκι (χοροί από την Θράκη).

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί είναι αναρίθμητοι. Πολλά και τα οφέλη αυτών των χορών στην ανάπτυξη των παιδιών και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.
Με την προσθήκη στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού, μέσα από τον οποίο εκφράζονται έντονα συναισθήματα για τον τόπο και το λαό, την ιστορία του, τη λεβεντιά του καλλιεργείτε το σώμα και ο νους μας. Οι Παραδοσιακοί μας χοροί μας προσφέρουν επικοινωνία, ψυχαγωγία, άσκηση και εκπαίδευση. Είναι το μέσο έκφρασης έντονων συναισθημάτων και ο πιο σημαντικός σύνδεσμος με τις παραδόσεις μας.

Δεν αργούν να δημιουργηθούν κυκλικοί σχηματισμοί, νέοι και νέες αλλά και υπερήφανοι ασπρομάλληδες, που εκτελούν όμορφες φιγούρες.
Οι παραδοσιακοί χοροί στην Ελλάδα παρουσιάζουν τεράστια ποικιλία. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τους δικούς της χορούς, οι οποίοι διαφέρουν ακόμη και από χωριό σε χωριό.
Αυτή η διαφορά των χορών οφείλεται σε λόγους όπως ο τρόπος ζωής των κατοίκων, το κλίμα, οι πόλεμοι και οι καταστροφές και άλλοι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης