Γεφυρώνοντας πολιτισμούς

Το σχολείο μας είναι…πρωταθλητής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων!  Την εβδομάδα από 13–19 Νοεμβρίου φιλοξενήσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, που επισκέφθηκαν την πόλη μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο BRIDGING CULTURES = Γεφυρώνουμε τους πολιτισμούς.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών  βιώνοντας την καθημερινότητα σε ένα ελληνικό σπίτι. Απόλαυσαν την συναναστροφή με παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ως συνομήλικοι βρήκαν τους κοινούς τους κώδικες επικοινωνίας και δημιούργησαν μία αξέχαστη πολυπολιτιστική και πολυπολιτισμική εμπειρία. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα τα οποία μας ενώνουν από εκείνα που πιθανόν να μας χωρίζουν.

Οι μαθητές δημιούργησαν κοινές παρουσιάσεις στις οποίες παρουσίασαν τα σχολεία, τις χώρες τους, και στιγμές της καθημερινότητάς τους εντός και εκτός σχολείου. Επίσης δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα απεικονίζοντας εικαστικά τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα καθώς και παρουσιάσεις των εθνικών τους ηρώων.

Η συνάντηση είχε και πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο, με εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, τα εκπληκτικά Μετέωρα, τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου Μακρυνίτσα και Πορταριά, και στο μουσείο Πόλης και στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψης, οι φιλοξενούμενες αποστολές πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στο χώρο του πάρκου Νέας Ιωνίας. Τα πρώτα 5 δένδρα ευρωπαϊκής φιλίας είναι γεγονός !  .Οι αποστολές αναχώρησαν Παρασκευή 19 Νοεμβρίου για την Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές τους πολύτιμες εμπειρίες και «πολυεθνικές» φιλίες:

Σε αναμονή λοιπόν, για την επόμενη συνάντηση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης