Παγκόσμια Πυγμαχία Ψυχαγωγίας

To WWE (συντομογραφία του World Wrestling Entertainment) είναι Αμερικανική εταιρεία που ψυχαγωγεί τον κόσμο μέσα από αγώνες επαγγελματικής πάλης. Είναι εταιρία περιορισμένης ευθύνης, με επιπλέον πηγές εσόδων τη μουσική και τις ταινίες. Επίσης, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικής πάλης παγκοσμίως, με 13 εκατομμύρια τηλεθεατές στις Η.Π.Α., ενώ τα σόου της μεταδίδονται σε περισσότερες από 145 χώρες.
Δημιουργήθηκε το 1952 με το όνομα: Εταιρεία Επαγγελματικής Πάλης Capitol. To Capitol Wrestling μετά από 11 χρόνια, δηλαδή το 1963, μετονομάστηκε σε World Wide Wrestling Federation και το 1979 σε World Wrestling Federation. Το 2002 μετονομάστηκε σε World Wrestling Entertainment (WWE) μετά από αίτημα της World Wildlife Fund, ενώ το 2011 απλοποιήθηκε για λόγους μάρκετινγκ σε WWE.
Το WWE έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και διοργανώνει σόου σχεδόν κάθε μέρα σε διαφορετικές περιοχές της Αμερικής, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Κάθε εβδομάδα προβάλλονται τηλεοπτικά, τα εξής σόου: το Raw, το SmackDown, το NXT, το Superstars, το Main Event και το Saturday Morning Slam. Περίπου κάθε μήνα (και κάθε φορά, ημέρα Κυριακή) διοργανώνει ένα μεγάλο τρίωρο σόου το Pay Per View (Πληρωμή ανά προβολή).
Ο Βινς Μακμάν είναι ο ισχυρότερος άνδρας, όντας Ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Μαζί με την γυναίκα του, Λίντα Μακμάν και τα δύο τους παιδιά, Σέιν Μακμάν και Στέφανι Μακμάν, έχουν στην κυριότητά τους, το 70% του οικονομικού συμφέροντος, ενώ και το 96% της δύναμης λήψης αποφάσεων. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται στο Στάμφορντ του Kονέκτικατ, ενώ έχει γραφεία και στην Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο, στην Σαγκάη, στο Τόκιο, στην Σιγκαπούρη και στο Μουμπάι.

Συντάκτης: Ράος Χρήστος                 Πηγή: Βικιπαίδεια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης