Γιουβαρλάκια

giouvarlakia-avgolemono

του Χριστόδουλου Ζ.

Υλικά: 1 κιλό κιμά

            1 κρεμμύδι

            1 αυγό

            μαϊντανό

            λίγο ρύζι

Για το αυγολέμονο: 2 αυγά και χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, αυγό, λίγο ρύζι, μαϊντανό και ζυμώνουμε μικρά μπαλάκια. Τα βάζουμε μετά σε έναν δίσκο με το αλεύρι, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο βραστό νερό. Ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι ρύζι και περιμένουμε να βράσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό και το λεμόνι και τα χτυπάμε. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, για να αρχίσει να ζεσταίνεται το αυγό. Μετά το ρίχνουμε όλο αυτό στην κατσαρόλα.

Σχολιάστε

Top