Αφιέρωμα στον Γιάννη Χαρούλη

Ο Γιάννης Χαρούλης είναι Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός που ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική παραδοσιακή μουσική. Έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικούς δίσκους, ένας εκ των οποίον έγινε χρυσός και έναν ζωντανό δίσκο, ο οποίος ανέβηκε στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών chart. Επίσης, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές και συναυλίες, όπως με τον  Μίκη Θεοδωράκη, με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τον Μάνο Ελευθερίου, με τον Σωκράτη Μάλαμα, με τον Χρήστο Θηβαίο, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, με την Νατάσσα Μποφίλιου και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. 

Ο Γιάννης Χαρούλης σε ηλικία μόλις 6 ετών, ήρθε σε επαφή με την μουσική, καθώς ο πατέρας του, του έδειξε πως να παίζει μαντολίνο. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του μουσικό όργανο, το λαούτο, και ξεκίνησε την μελέτη για την Κρητική παραδοσιακή μουσική. Σε ηλικία 15 ετών, ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε τοπικά πανηγύρια, ως οργανοπαίχτης. 

Το 2002, στα 21 του χρόνια, άφησε το νησί του, την Κρήτη, και μετακόμισε στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε μετά από πρόταση του Χρήστου Θηβαίου, να πάρει μέρος σε συναυλία αφιέρωμα του Νίκου Ξυλούρη. 

Το 2003 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Γιάννη Χαρούλη με τίτλο «Γύρω μου και εντός». Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Χειμωνανθός», κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2006. Το 2010 ηχογράφησε δύο τραγούδια σε μουσική του Μίνωα Μάτσα τα οποία συμπεριλήφθησαν στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί». Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ «Μαγγανείες» στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο του χρυσού δίσκου.

Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε τον δίσκο «O Δωδεκάλογος του Γύφτου». Το άλμπουμ περιείχε 12 μελοποιημένα αποσπάσματα. Μέσα στον ίδιο χρόνο συμμετείχε ως ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο «Φύλαξα τ’ όνειρο».

https://www.youtube.com/watch?v=u7Jl_Q-Eqw8

 

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82

Πέππα Ίριδα

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης