Κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

  • 600 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. αμύγδαλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • 1,200 γρ. αλεύρι
  • άχνη για το πασπάλισμα
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές. Καλή επιτυχία!!!

Σχολιάστε