Καλλιτεχνική Εφημερίδα του Γυμνασίου Ερέτριας, «Ταξιδευτές» (8ο φύλλο)

Διαβάστε το 8ο φύλλο της καλλιτεχνικής μας εφημερίδας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ».

ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

8 ΦΥΛΛΟ

Δείτε τις ταινίες μας που βρίσκονται στη βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

                                      ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ                                                                                                      (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-1Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ)

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ, Αλατίνης Χρήστος, Δερνίκος Νκόλας, Ελέζι Ματέο, Καρλαγκίνη Ματίνα, Κατσαρέλιας Θεόδωρος, Λέσι Γεράσιμος, Μπαλάκας Ανέστης, Μπασούκου Νίκη, Μπόμπολα Λυδία, Ρέτσας Άγγελος, Φαρία Φάμπιο, επισκέφθηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας. Μαζί με τους μικρούς του μαθητές κατασκεύασαν φιγούρες του Καραγκιόζη, σύμφωνα με τις φιγούρες του ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ, αυτοσχεδίασαν παίζοντας με αυτές «την πείνα του Καραγκιόζη», χάρηκαν.

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ, ευχαριστούν θερμά τη διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Ερέτριας, κ. Αγγελική Μπασούκου και τους μαθητές της για τις χαρούμενες στιγμές που πέρασαν μαζί τους.

DSC07606

Η ΤΑΙΝΙΑ: Γιάννης Σκαρίμπας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

Με αφορμή το Έτος Γιάννη Σκαρίμπα, οι μαθητές του γυμνασίου Ερέτριας, στεκούμενοι στη ζωή και το έργο του ποιητή, ξετυλίγουν την καλλιτεχνική τους φύση και γράφουν. Γράφουν με βάση τα μηνύματα που πηγάζουν από την εργογραφία του ή τους τίτλους αυτής. Ακόμη, ενώνουν στίχους ή τίτλους από ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα και δημιουργούν για αυτόν και τη Χαλκίδα.

DSC07745

Η ΤΑΙΝΙΑ: Αφιέρωμα στο Γιάννη Σκαρίμπα

Ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΖΟΣ, Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ                                                 ΤΟ «ΓΛΑΡΟ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ  

Στο πλαίσιο ΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ, ο κ. Κώστας Λίζος, Φυσικός του γυμνασίου Ερέτριας, διαβάζει το ποίημα «ο γλάρος». Τον ευχαριστούμε θερμά.

DSC07187

Η ΤΑΙΝΙΑ: «ο γλάρος»

 Ακούστε τις ραδιοφωνικές  μας εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

Οι «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ», Βράκα Ζαχαρούλα, Δημητράκη Μαριλένη, Καρλαγκίνη Ματίνα                                                                  μιλούν για το ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

DSC07750

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: Λίγα λόγια για το Γιάννη Σκαρίμπα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

Στη θεματική εκπομπή που ακολουθεί, ακούμε μέρος της συνέντευξης που έδωσε στους «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ», Αλατίνη Χρήστο και Μπαλάκα Ανέστη, η ψυχολόγος, κ. Ανθή Μανώλη. Οι «Ταξιδευτές» τη ρωτούν για τη μοναξιά που κατακλύζει την εποχή μας. Το «σπασμένο καράβι» του Γιάννη Σκαρίμπα ήταν η αφορμή των συγκεκριμένων ερωτήσεων.

10444

 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: Προβληματισμοί μέσα από το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Μουσείο Γιάννη Σκαρίμπα και ιδιαίτερα τον κ. Μπαϊρακτάρη Κωνσταντίνο για τα καλά του λόγια και την ενθάρρυνσή του στη πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εργασίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΙΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

Ο Σύλλογος Φίλων Γ. Σκαρίμπατο βράδυ του Σαββάτου 6/4/24 στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Εύβοιας, οργάνωσε  μουσικοαφηγηματική εκδήλωση στα πλαίσια του ΕΤΟΥΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ με θέμα:«Tα παιδιά κλίκαραν τον χρόνο με τον Σκαρίμπα».  Σε αυτήν την εκδήλωση παραβρέθηκαν οι συμμαθητές μας, Καρλαγκίνη Ματίνα και Ρέτσας Άγγελος. Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, κ. Θανάσης Βασιλείου, επαίνεσε τις δημιουργικές μας εργασίες για το μεγάλο ποιητή. Μάλιστα, στάθηκε με έμφαση και προβληματισμό στο ποίημα της Ασημίνας Γούναρη (Α1) «Εαυτούληδες». Αφού το διάβασε, απευθυνόμενος στους επισήμους, έθεσε τα ρητορικά ερωτήματά του.

Τα λόγια του για το σχολείο μας και για τους «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ» συγκίνησαν. Τον ευχαριστούμε θερμά!

DSC07871

                                                                                               ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οι «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ» στο πλαίσιο ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ, επισκέφθηκαν το 3ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας. Στο μυαλό τους είχαν να παίξουν στους μικρούς του μαθητές Καραγκιόζη. Μετά, όμως, από Ανακοίνωση-Δελτίο τύπου του Συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα «ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ: ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ», άλλαξαν γνώμη. Έτσι, έπαιξαν κουκλοθέατρο και δημιούργησαν μαζί τους για την ΕΙΡΗΝΗ.

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τις Νηπιαγωγούς, Βρεττού Μαρία και Παπαϊωάννου Δέσποινα.

20240416_11142220240416_115058

DSC08139DSC08141

 Οι εργασίες μας και οι συνεργασίες μας με υπόλοιπα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερέτριας θα συνεχιστούν και θα γραφούν στο επόμενο φύλλο μας.

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ   

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», κύριος  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΚΕΣΑΣ στο άρθρο του για το ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ, αναφέρεται σε δράσεις των σχολείων για αυτό. Δίστιχο της μαθήτριας μας, Ασημίνας Γούναρη (Α1), κεντρίζει το ενδιαφέρον του και το χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο!                                                                         Τον ευχαριστούμε θερμά!   DSC08350                                                                                                           

 Κοιτάξτε το Δελτίο Τύπου του σχολείου μας για το «Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο» που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γ. Σκαρίμπα (η συμμετοχή του σχολείου μας στο «Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο» γίνεται γνωστή και από τα Μ.Μ.Ε του Νομού Ευβοίας π.χ eviaonline.gr)



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης