Συνέντευξη με μία φιλόζωη του σχολείου μας!!!!

αρχείο λήψης (6)
Στο σχολείο μας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα! Εδώ και κάποια χρόνια αλλά κυρίως κατά τη φετινή σχολική χρονιά γίνεται συνειδητή προσπάθεια για να υιοθετηθούν τα αδέσποτα του σχολείου μας! Ήδη κάποιοι ευαισθητοποιημένοι μαθητές του σχολείου ανέλαβαν την φροντίδα κάποιων αδέσποτων που σύχναζαν σε χώρους γειτονικούς με το σχολείο μας! Η κυρία Ανθούλα, η αγαπημένη φροντιστής του σχολείου μας, υπεύθυνη για τον καθαρισμό αλλά και για τον καλλωπισμό και τη συντήρηση του σχολείου έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται καθημερινά γύρω από το σχολείο μας  όταν απουσιάζουν οι μαθητές! Για το λόγο αυτό θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να της ζητήσουμε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη που αξίζει να τη διαβάσετε!!!
αρχείο λήψης (7)
1)Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα αδέσποτα ζώα του σχολείου μας;
Εγώ επειδή εργάζομαι σε αυτό το σχολείο παρά πολλά χρόνια είχα παρατηρήσει ότι απέναντι από το σχολείο μας υπήρχε μια κυρία η οποία φρόντιζε κάποια γατάκια. Δυστυχώς, αυτή η κυρία έφυγε από την ζωή πριν ένα χρόνο έτσι όλα αυτά τα γατάκια έμειναν στο δρόμο. Κάθε απόγευμα, όταν όλα τα παιδιά είχαν φύγει απο το σχολείο για το σπίτι τους έβλεπα τα γατάκια να έρχονται στον χώρο του σχολείο και προσπαθούσαν να βρουν φαγητό.  Έτσι,  αρχισα να συμπαθω τα γατάκια και να νιώθω την ανάγκη να τα φροντίζω και εγώ και προσπαθούσα να τους δώσω φαγητό και ότι άλλο μπορούσα.
2) Ποια είναι η καθημερινή σας ασχολία με τα ζώα;
Καθημερινά επειδη αισθάνομαι τώρα πιο κοντά στα ζώα. όταν έρχομαι κοιτάζω αν είναι όλα καλά και το απόγευμα που φεύγουν τα παιδάκια έρχονται από έξω και  τους παρέχω όση αγάπη μπορώ! Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι δεν είναι πάντα ευχάριστα τα πράγματα καθώς πολλά γατάκια υποφέρουν από κάποιες ασθένειες και δεν υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα! Πολλά από αυτά έχουν πολύ δυσάρεστο τέλος και αυτό είναι πολύ θλιβερό!
3) Πόση ώρα χρειάζεται για να το φροντίσετε;
Ο χρόνος που χρειάζομαι για να φροντίσω τα ζωα είναι γύρω στο μισάωρο, αφού φύγουν και οι τελυταίοι μαθητές του σχολείου τα ζώα μαζεύονται από μόνα τους στο προαύλιο του σχολειου σε μια άκρη όπου δεν έχουν πρόσβαση οι μαθητές. Εκεί τους χαρίζω λίγο χρονο ταΐζοντας τα και τους παρέχω τροφή. Ευτυχώς έρχεται ένας κύριος ο οποίος περνάει καθημερινά έξω από την χώρο του σχολείο και τους αφήνει νερό και λίγη τροφή για τα γατάκια της περιοχής ο οποίος είναι εθελοντής.
4)Είχατε από μικρή αγάπη για τα ζωα;
Από μικρή ειχα πολλή αγάπη για τα ζωα γιατί όταν ήμουν μικρή η γιαγια μου είχε δυο γατούλες οι οποίες ήταν μέρος της οικογένειας μας. Τις αγαπούσε πολύ και ενιωθα και εγώ την ανάγκη να αγαπώ τα ζωα εξαιτιας της γιαγιας μου γιατί μου  την θυμίζουν την γιαγια μου και την αγάπη της προς τα ζωα.
5)Πιστεύετε ότι είστε πρότυπο για τους μαθητές του σχολείου μας;
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι άλλοι με θεωρούν προτύπο αλλά εγώ έχω την αγάπη και την θέληση να προσφέρω βοήθεια σε αυτά τα ζωα που τυχαίνει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου μας
6)Πως νιωθετε που βλέπετε τα ζωα να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν;
Η αλήθεια ειναι ότι τον τελευταίο καιρό που τα βλέπω να μεγάλουν και να δυναμώνουν νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που δίνω την αγάπη και την φροντίδα μου σε αυτά τα ζωα που θα ήταν μονα τους και δεν είχαν κάποιον να τα προσέχει!
Εύχομαι να δραστηριοποιηθούν κάποιοι μαθητές και να τα υιοθετήσουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν με ασφάλεια και να ζήσουν στη θαλπωρή ενός σπιτιού.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης