Συνταγή για μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ:

500 ml Σπορέλαιο

200 γρ. Ζάχαρη

75 ml Μέλι

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

75 γρ. λιωμένο βιτάμ

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

1 κ.γ Κανέλα

1κ.γ. γαρύφαλλο

125 ml κονιάκ (διαλύω 2 ½ κ.γ. αμμωνία)

250 ml χυμό πορτοκάλι (διαλύω 1 κ.γ. σόδα)

1 ½  κιλό αλεύρι

 

ΣΙΡΟΠΙ

1300 γρ Ζάχαρη

870 ml νερό

250 ml μέλι

Συμβουλές:

1. Το σιρόπι να είναι κρύο και τα μελομακάρονα ζεστά

2. Δεν τα πατάμε όταν τα πλάθουμε

3. Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα με λίγο λάδι και τα βουτάμε

 

 Θωμαΐς Χορταρέα, Α΄ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης