ΥΛΙΚΑ:
500 ml Σπορέλαιο
200 γρ. Ζάχαρη
75 ml Μέλι
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
75 γρ. λιωμένο βιτάμ
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κ.γ Κανέλα
1κ.γ. γαρύφαλλο
125 ml κονιάκ (διαλύω 2 ½ κ.γ. αμμωνία)
250 ml χυμό πορτοκάλι (διαλύω 1 κ.γ. σόδα)
1 ½ κιλό αλεύρι
ΣΙΡΟΠΙ
1300 γρ Ζάχαρη
870 ml νερό
250 ml μέλι
Συμβουλές:
1. Το σιρόπι να είναι κρύο και τα μελομακάρονα ζεστά
2. Δεν τα πατάμε όταν τα πλάθουμε
3. Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα με λίγο λάδι και τα βουτάμε
Θωμαΐς Χορταρέα, Α΄ Γυμνασίου