Εθισμός στα Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αγαπητοί αναγνώστες,

αντιλαμβανόμενοι ότι το φαινόμενο του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφασίσαμε ως ομάδα να πραγματοποιήσουμε δράση στο σχολείο με θέμα «Εθισμός στα Ηλεκτρονικά παιχνίδια». Στο πλαίσιο της δράσης παρουσιάστηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους με το αντίστοιχο θέμα και ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία τα παιδιά εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά. Παραθέτουμε ορισμένες από αυτές παρακάτω:

 

Η χρήση του Κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά και τους εφήβους

Το να έχουμε κινητό ξέρουμε όλοι ότι μας εθίζει.  Όσο περνάει ο καιρός, πορωνόμαστε όλο και περισσότερο! Η συνήθεια αυτή κάνει κακό στην υγεία μας, καθώς δεν κάνουμε τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Δεν πάμε τουαλέτα, δεν τρώμε το φαγητό μας, δεν πίνουμε αρκετό νερό και δεν δίνουμε τόσο σημασία στους γονείς μας. Όλη μέρα στο σχολείο σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που παίζουμε στη συσκευή μας με αποτέλεσμα να μη συγκεντρωνόμαστε στο μάθημα. Από αυτό βγάζουμε το συμπέρασμα ότι, τουλάχιστον όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές, πρέπει να υπάρχει ένα όριο στον τρόπο και τον χρόνο που τις χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα μισή  με μία ώρα την ημέρα. Σίγουρα, όμως, είναι προτιμότερο να βγαίνουμε και να παίζουμε με τους φίλους μας πιο ωφέλιμα παιχνίδια!

Παυλίδης Θοδωρής – Παυλίδης Θανάσης, Α΄ Γυμνασίου

 

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι επιβλαβή

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι επιβλαβή. Αυτό το συνειδητοποιούμε καθημερινά διότι αρκετοί άνθρωποι σπαταλούν πολύ χρόνο από τη ζωή τους παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ωστόσο, η πολύωρη απασχόληση με αυτά βλάπτει την υγεία αλλά και επηρεάζει την απόδοση των μαθητών  στα σχολικά ρους καθήκοντα. Αρκετοί άνθρωποι σπαταλούν μεγάλα ποσά χρημάτων στα video games ώστε να γίνουν πιο ισχυροί από τους υπόλοιπους αντίπαλους παίχτες. Επίσης, στερούνται την τροφή, τον ύπνο και αδιαφορούν για την καθαριότητα και άλλες ανάγκες του σώματός τους. Τις περισσότερες φορές οδηγούνται στην απομόνωση από την υπόλοιπη κοινωνία κοινωνία, προτιμούν να αφιερώνουν τον ελεύθερό τους  χρόνο παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι και να συναναστρέφονται με τους εικονικούς τους φίλους.

Πράγματι, αυτά και ακόμα περισσότερα μας οδηγούν στην άποψη ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι πολύ επιβλαβή για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Αλεξοπούλου Αικατερίνη – Ορφανοπούλου Μαρία, Α’ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης