Μακαρονάδα του Άι Βασίλη

Υλικά:

  • 1 Ολόκληρο πακέτο μακαρόνια, ό,τι θέλετε
  • Για τη σάλτσα: είτε 1 χάρτινο κουτάκι «κύκνος» είτε φρέσκια
  • Μισή σελίδα σκόρδο
  • 1 Πρέζα αλάτι/πιπέρι
  • 1 Κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • Πρόσθετα: τυρί

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό και αλατίστε το ελαφρώς. Αφού βράσει το νερό, ρίξτε τα μακαρόνια και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Καθώς τα μακαρόνια βράζουν, σε ένα μούλτι βάλτε όλη τη σάλτσα,   το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την μισή σκελίδα σκόρδο. Αφήστε το μούλτι σε λειτουργία μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και το σκόρδο να δώσει το άρωμα του. Σε μικρό κατσαρολάκι βάλτε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφού τα μακαρόνια βράσουν, σουρώστε τα με ένα σουρωτήρι, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και λαδώστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Ύστερα αποσύρετε τη σάλτσα από το μάτι. Σερβίρετε αυτό το υπέροχο πιάτο σε κάποιον, ξεκινώντας με μακαρόνια, λίγη σάλτσα, ξανά μακαρόνια, σάλτσα και τυρί. Απολαύστε το με την οικογένεια σας και τους φίλους σας!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης