Τα Νέα από την Ελβετία

Φέτος το σχολείο μας οργάνωσε επίσκεψη στο Cern (Ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο για τη  μελέτης της σωματιδιακής φυσικής) με συνοδούς τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Θυμιατή  και  τέσσερις  εκπαιδευτικούς.

Στην εκδρομή συμμετείχαμε 43 παιδιά της Γ ΄Γυμνασίου και πιστεύω πως ήταν για όλους μας μια υπέροχη εμπειρία.

Η εκδρομή διήρκησε 4 μέρες, από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου. Επισκεφθήκαμε πολλά μέρη. Την πρώτη μέρα διασχίσαμε τις Άλπεις και είδαμε το Ολυμπιακό μουσείο. Η Ελβετία σαν χώρα είναι πανέμορφη, περιποιημένη και  καθαρή. Μέσα στις επόμενες μέρες επισκεφτήκαμε την Βέρνη και την Γενεύη και τη Λοζάνη , όπου είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους πεζόδρομους των πόλεων και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό τους. Επίσης πήγαμε στο μουσείο του Αϊνστάιν στην Βέρνη και μάθαμε πολλές  ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ζωή του.

Την δεύτερη μέρα της εκδρομής επισκεφθήκαμε το Cern, που ήταν και ο κύριος σκοπός της εκδρομής μας. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τους χώρους με τα εκθέματα και να πειραματιστούμε και εμείς μέσω κάποιων προσομοιώσεων και  της εικονικής πραγματικότητας. Έπειτα παρακολουθήσαμε μια διαδραστική ενημέρωση, η οποία είχε ως θέμα τις μελέτες του Cern και ενημερωθήκαμε μέσω απλών πειραμάτων  για το πώς λειτουργούν οι επιταχυντές και οι ανιχνευτές, τα δύο βασικά «μηχανήματα» που χρησιμοποιούνται  στο ερευνητικό κέντρο.

Τέλος, την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε τους καταρράκτες Σαφχάουζεν και το εμπορικό κέντρο του Μέμιγκεν.

Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, έκπληξη ήταν για όλους μας η επίσκεψη στην πανέμορφη Γαλλική πόλη Annecy, όπου οι συνοδοί καθηγητές/τριες μάς άφησαν να περπατήσουμε και να περιηγηθούμε στους πεζόδρομους της πόλης. Πολλοί μάλιστα λένε πως αυτή η πόλη είναι η Βενετία της Γαλλίας· μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε πως ισχύει!

Πραγματικά πιστεύω πως ήταν ένα ταξίδι που ούτε εμείς αλλά ούτε και οι καθηγήτριες/τές που ήταν μαζί μας θα το ξεχάσουμε ποτέ. Είδαμε υπέροχα τοπία και μέρη, μάθαμε πολλά πράγματα και γνωρίσαμε πολιτισμούς και τρόπους σκέψης άλλων λαών . Επιπρόσθετα, είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τις δεύτερες ξένες γλώσσες μας, κάτι που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όμως, παρόλο που οι χώρες αυτές, όπως είδαμε, έχουν διαπρέψει και μας έχουν ξεπεράσει σε πολλούς υλικούς τομείς, από ό,τι φάνηκε, οι Έλληνες είμαστε πολύ πιο φιλόξενοι από αυτούς…

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Beige Aesthetic Minimalist Polaroid Photos Recap Instagram Story (1)