Σχολική ματιά

Φεβρουάριος, μήνας των αποκριών και του Αγ. Βαλεντίνου. Και τα δύο είναι ξενόφερτα και ευτυχώς εμείς οι νέοι τα τελευταία χρόνια τα βλέπουμε λίγο κριτικά ή και επικριτικά καμιά φορά. Δεν περιμένουμε, λοιπόν, μία μέρα που γιορτάζει ένας ξένος άγιος για να εκφράσουμε την αγάπη μας ή τον έρωτά μας. Καλό είναι κάθε μέρα οι πράξεις μας να διέπονται από πραγματική αγάπη για τους συνανθρώπους μας και αν είμαστε ερωτευμένοι είναι καλό να το δείχνουμε με όμορφα λόγια και πράξεις, που πάνω από όλα δείχνουν σεβασμό στον άλλον.

Από την άλλη, εμείς οι νέοι, πιο πολύ από όλους τους άλλους, είμαστε αυτοί που απαιτούμε ειλικρίνεια και αλήθεια και ζητάμε να «πέφτουν οι μάσκες» της υποκρισίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ίσως γι’ αυτό δεν ενθουσιαζόμαστε πια με την ιδέα της μεταμφίεσης. Το βρίσκουμε απλά ως μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά εδώ που τα λέμε, δεν μας λείπουν οι αφορμές για γλέντι!

Ας χαιρόμαστε, λοιπόν, κάθε μέρα και ας βρίσκουμε συχνά αφορμές ώστε να περνάμε όμορφα με φίλους και ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν, έχοντας πάντα ως βασικό συστατικό στις σχέσεις μας την ειλικρίνεια και τον σεβασμό