Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στη Νέα Υόρκη

 Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου δύο τάξεις του σχολείου μας η 7η και η 8η μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορθόδοξης  Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών και Ελληνικών Γραμμάτων. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι του Ελληνικού τμήματος. Οι δυο τάξεις με τους δάσκαλους έφτασαν στην Εκκλησιά με το σχολικό λεωφορείο.

2 (1) (2)

Στον Καθεδρικό ναό υπήρχαν πολλοί μαθητές από όλα τα σχολεία της ομογένειας. Οι μαθητές και πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και κοινωνήσαν.

image (3) (1) (1)

Μετά τον Εκκλησιασμό οι μαθητές των σχολείων διάβασαν κείμενα για τους Τρεις Ιεράρχες, είπαν ποιήματα και τραγούδια. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ήταν εκεί και μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες και το έργο τους. Στη συνέχεια, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος. Επίσης, μετά τη Θεία λειτουργία οι μαθητές συγκεντρωθήκαν στην αίθουσα της Εκκλησίας για μεσημεριανό όπου γευμάτισαν όλοι μαζί. Τέλος, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του DGK Greek Parochial School επιστρέψαν στο σχολείο γύρω στις δύο το μεσημέρι. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα και περάσαμε όλοι πολύ όμορφα. Ελπίζω να κάνουμε το ίδιο και του χρόνου.

image (2) (1)

         Demoleas Panagiotis   7th Grade