Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου , ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός

Στο δεύτερο τεύχος του Βήματός μας «φιλοξενούμε» μία νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιό, που  φέτος συμμετείχε σε μία αξιόλογη θεατρική παράσταση στο θέατρο Σοφούλη, με τίτλο Reunion. Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, η οποία  είναι ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Είναι αριστούχα απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς», του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και τελειόφοιτη του τμήματος Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με την Θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς για τρίαχρόνια στις διαδραστικές παραστάσεις Αισώπου κόμιξ (2014-2017). Στο θέατρο για ενήλικες έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες τόσο της Θεσσαλονίκης (Νίκος Ορτετζάτος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Κώστας Γεράρδος, Άνθιμος Καρτιτζόγλου) όσο και της Αθήνας (Ομάδα Ιδέα, Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής).  Έχει συμμετάσχει στα Δημήτρια και στον θεσμό BIG DAY αφιερωμάτων του Κ.Θ.Β.Ε. καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στην Δ/νση Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης, Έδεσσας και Βέροιας.

Έχει λάβει μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα πάνω στην θεατρική εκπαίδευση«Μαθαίνοντας να Διδάσκεις» με τον Θωμα Βελισσάρη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο «θεατρικό παιχνίδι» με την Κατερίνα Λιακοπούλου, «Υποκριτικής με μάσκα» με τον Σίμο Κακάλα, «αφήγηση παραμυθιών» με τον Τάσο Ράτζο, «σωματική έκφραση στο θέατρο» με την Αλεξάνδρα Καζάζου και τον Daniel Han από τους Studio Matejka, κ.ά.  Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής «Ανδρέας Βουτσινάς». Τέλος, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου ACTini2 και από το 2015-2019 εμψυχώνει θεατρικές ομάδες παιδιών (σχολικής και προσχολικής ηλικίας) σε καλλιτεχνικούς χώρους και σε παιδικούς σταθμούς στην Θεσσαλονίκη καθώς και ομάδες ενηλίκων. Μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών και ενός σκύλου.

σ2

Παρακάτω παραθέτουμε τη συζήτησή μας μαζί της, με αφορμή τη θεατρική παράσταση Reunion.

-Κυρία, Αντωνοπούλου, πείτε μας λίγα λόγια για την ηρωίδα που υποδυθήκατε στη θεατρική παράσταση Reunion.

-Η Θέμις Μπουφέ είναι δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, είναι δημοφιλής και αγαπάει πολύ τη δουλειά της. Είναι μία χαμογελαστή και αισιόδοξη ηρωίδα, παθιασμένη με τη δουλειά της και δυναμική, η οποία όμως αντιμετωπίζει και κρίσεις άγχους. Στο σχολείο ήταν εξίσου δυναμική και επαναστάτρια και τα στοιχεία αυτά του χαρακτήρα της γίνονται φανερά και στη ζωή της, στις προσωπικές και φιλικές της σχέσεις και στην επαγγελματική της πορεία.

- Η θεατρική σας παράσταση πραγματεύεται πολλά κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής. Ποιο είναι το βασικότερο μήνυμα που θέλει να περάσει κατά τη γνώμη σας;

- Άνθρωπος τελειωθείς βέλτιστον των ζώων, χωρισθέν δε νόμου και δίκης, χείριστον πάντων, δηλαδή ο ολοκληρωμένος άνθρωπος είναι το καλύτερο ον, αν ωστόσο χωριστεί από τον νόμο και το δίκαιο, είναι το χειρότερο όλων. Με αυτή τη φράση του Αριστοτέλη ξεκινούσε η παράστασή μας και νομίζω ότι ισχύει. Αυτό καταλαβαίνουμε, αν κοιτάξουμε γύρω μας αλλά και μέσα μας. Πολλές φορές ερχόμαστε σε σύγκρουση με πράγματα που μας αρέσουν αλλά και πράγματα που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να αναμετρηθούμε με πολλά διλήμματα. Αλλά και γύρω μας βλέπουμε πολλές αντιφάσεις, ανάμεσα στο όμορφο και το άσχημο, το δίκαιο και το άδικο. Νομίζω ότι η φράση αυτή απαντάει σε πολλά που ζούμε στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και σε όλη την ιστορία των ανθρώπων.

- Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε μία δημιουργική θεατρική χρονιά.

ΠΟΤΗΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ