Δημοφιλή Αμερικανικά ομαδικά αθλήματα

Το Αμερικανικό ποδόσφαιρο

Το αμερικανικό ποδόσφαιρο είναι ένα δημοφιλές άθλημα στην Αμερική. Είναι ομαδικό άθλημα και παίζεται με 22 παίκτες. Υπάρχουν δύο ομάδες και κάθε ομάδα έχει από 11 παίκτες στο γήπεδο. Μετά από κλήρωση ρίχνει  την μπάλα σε έναν παίκτη της ομάδα του. Σκοπός του παιχνιδιού, είναι  ο παίκτης που θα πιάσει την μπάλα να τρέξει γρήγορα με την μπάλα στο end zone (τελική ζώνη της αντίπαλης ομάδας).   Ένα touchdown (τέρμα) έχει 6 πόντους και στο field goal (εστία του αντιπάλου) έχει 3 πόντους. Αφού κάνεις ένα touchdown μπορείς να χτυπήσεις την μπάλα με τα πόδια και αν σκοράρεις στο τέρμα μπορείς  και να πάρεις ένα πόντο ακόμη αν θέλεις. Μπορεί επίσης να ξεκινήσει ένας παίκτης από το εντ ζονε  για 2 πόντους . Υπάρχουν τέσσερα τέταρτα και κάθε τέταρτο διαρκεί 15 λεπτά. Όποιος έχει περισσότερους πόντους κερδίζει το παιχνίδι. Το αμερικανικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-12 202110 (1) (2)

Konstantinos Smyrnioudis 7th Grade

Το μπέιζμπολ

Το μπέιζμπολ είναι ένα πολύ γνωστό άθλημα εδώ στην Αμερική. Σήμερα, θα σας πω πώς παίζεται. Το μπέιζμπολ παίζεται με δύο ομάδες. Κάθε ομάδα έχει  9 παίκτες. Μια από τις δύο ομάδες έχει και τους εννέα παίκτες σε ένα γήπεδο σε σχήμα ρόμβου. Ένας παίκτης της που ονομάζεται pitcher ρίχνει την μπάλα σε μια βάση. Όλοι οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας γίνονται διαδοχικά ροπαλοφόροι και προσπαθούν να χτυπήσουν την μπάλα με ένα ειδικό ραβδί που ονομάζεται ρόπαλο. Αν ο ροπαλοφόρος δεχτεί τρία χτυπήματα χωρίς να χτυπήσει την μπάλα βγαίνει out. Κάθε ομάδα δικαιούται 3 άουτ. Αν πάρει και τα 3 άουτ, οι ομάδες αλλάζουν θέσεις. Αν ο ροπαλοφόρος χτυπήσει την μπάλα, ρίχνει το ρόπαλο και τρέχει στην πρώτη βάση. Για να πιάσει την μπάλα, φοράει γάντι. Εάν ένας παίκτης της άλλης ομάδας πιάσει την μπάλα ενώ είναι ακόμα στον αέρα, είναι επίσης out. Εάν η μπάλα πιαστεί στο έδαφος και πεταχτεί στον παίκτη στη βάση στην οποία τρέχει και φτάσει εκεί πριν το κάνει, είναι επίσης εκτός. Στόχος της άμυνας είναι να πατήσει αμυντικός που έχει στην κατοχή του την μπάλα την 1η βάση πριν την πατήσει ο Ροπαλοφόρος μετά το χτύπημα που ο ίδιος έκανε.

Οι δρομείς είναι άουτ αν τους ακουμπήσει αμυντικός με το γάντι (μπάλα), ενώ αυτοί δεν πατάνε εκείνη την στιγμή σε κάποια βάση.

Ένας επιθετικός προσπαθεί να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες βάσεις (κύκλος) χωρίς να τον βγάλουν άουτ. Ασφαλής (safe), είναι μόνο όταν ακουμπάει μια βάση. Έτσι η μπάλα επιστρέφει στον ρίπτη για να μονομαχήσει με τον επόμενο ροπαλοφόρο.

Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει. Το μπέιζμπολ είναι το αγαπημένο μου άθλημα και ελπίζω να μάθατε κάτι γι” αυτό σήμερα.

Junior Tryouts collage - Made with PosterMyWall (1)

                                                                                Anastasios  Garyfallos 7th Grade