Τα νέα του σχολείου

Πολλές οι δράσεις στο σχολείο μας και πάλι!!!

Την τελευταία μέρα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο δημοσιογράφος και Επικεφαλής της ιστοσελίδας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Β. Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, επισκέφτηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της τρίτης Γυμνασίου για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, μέσω μιας εποικοδομητικής συζήτησης.  Στη συνέχεια, ο κύριος Παπαδάκης έκανε ένα «εργαστήριο δημοσιογραφίας» με τους δημοσιογράφους του Βήματος του 2ου , κατά το οποίο μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο συγγραφής άρθρων καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο «στήνεται» μία εφημερίδα. Τον ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε σε μία νέα συνάντηση.

Την Τετάρτη 17/1/2024 μαθητές και μαθήτριες της πρώτης και δευτέρας τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» στο θέατρο METROPOLITAN.

6

Την Πέμπτη 19/1/2024 μαθητές της δευτέρας τάξης παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας θεατρική παράσταση από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Θέατρο Playback «Ηχώ». Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενίσχυση της θετικής αλληλεπίδρασης των μαθητών/τριών.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η ομάδα των δημοσιογράφων του Βήματος του 2ου πήρε μέρος σε μία διαδικτυακή συνάντηση με άλλα τέσσερα σχολεία που συμμετέχουν στο δίκτυο e-τύπος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια μέρα εκπαίδευσης πήραν μέρος, εκτός από το σχολείο μας, το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης και το 50ο Γυμνάσιο Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ένας κύκλος συζήτησης και διατυπώθηκαν προτάσεις για θέματα που αφορούν τους μαθητές, όπως το ωρολόγιο πρόγραμμα, οι μέθοδοι διδασκαλίας, υποδομές και σχέσεις με τους καθηγητές. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και μία ευκαιρία να συνομιλήσουμε με συνομηλίκους μας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

20240214_003419 (1) (1)

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος περίπατος του σχολείου μας. Ο ήλιος και ο καλός καιρός έφτιαξαν τη διάθεσή μας και απολαύσαμε μία χαλαρή μέρα με βόλτες και αθλοπαιδιές στο προαύλιο.

ΚΑΡΑΚΟΥΤΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΠΗΛΕΙΔΟΥ ΔΟΜΙΝΙΚΗ

ΠΟΤΗΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ