Κλασικά και διαχρονικά !

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να διαβάζεις ένα βιβλίο και να σκέφτεσαι πόσο σημαντικό είναι το μήνυμά του, ακόμα και μετά από δεκαετίες ή και αιώνες. Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στις αξίες του τότε και του σήμερα!

 αρχείο λήψης

  1. Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι- Όσκαρ Γουάιλντ

Ας ξεκινήσουμε το σημερινό μας ταξίδι με ένα πινέλο και λίγες τέμπερες! Το πορτρέτο του Dorian Gray του Oscar Wilde είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα που έχει συναρπάσει αναγνώστες παγκόσμια με τη εξερεύνηση της ηθικής. Δημοσιεύτηκε το 1890, και πιστεύουμε ότι η επιτυχία του μυθιστορήματος έγκειται στην εξυπνάδα και την κριτική του συγγραφέα προς στις επιφανειακές αξίες της εποχής του.

     Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Dorian Gray,  του οποίου το πορτραίτο ζωγραφίζει ο Basil Hallward που θεωρεί τον Dorian υπεύθυνο για μια νέα κατεύθυνση στην τέχνη του. Ο  Dorian αργότερα συναντά τον Henry Wotton που θεωρεί ότι το μόνο πράγμα στη ζωή που αξίζει να αναζητηθεί είναι η ομορφιά. Συνειδητοποιώντας ότι μια μέρα η ομορφιά του θα χαθεί, ο Dorian εκφράζει την επιθυμία του να πουλήσει την ψυχή του με αντάλλαγμα να γεράσει το πορτραίτο αντί εκείνου επηρεασμένος από το Henry. Η ευχή του έγινε  πραγματικότητα, αλλά με την υπενθύμιση ότι κάθε πράξη έχει αντίκτυπο στην ψυχή.

     Το μήνυμα  που προσπάθησε να περάσει ο Oscar Wilde στο τέλος είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του.

 D76FA3651D866C9B074ECA2348077896 (1)

  1. Δον Κιχώτης – Μιγκέλ Ντε Θερβάντες

Η επόμενή μας πρόταση έχει έναν αέρα… ιπποτικό! Σε αυτή την ξεκαρδιστική περιπέτεια, που εκδόθηκε σε δύο μέρη, το 1605 και το 1615 αντίστοιχα και αγαπήθηκε απ’ τους αναγνώστες διεθνώς, ακολουθούμε τον ήρωά μας, τον αγρότη Αλόνσο Κιχάνο καθώς ξεκινά την ιπποτική του ζωή ως Δον Κιχώτης, επηρεασμένος από τα ιπποτικά βιβλία που διαβάζει μανιωδώς. Το βιβλίο αυτό μας χάρισε αμέτρητα γέλια, αλλά μας έκανε και να προβληματιστούμε για την πραγματικότητα που ζούμε, καθώς ο «ονειροπόλος» ήρωάς μας μπλέκει συνεχώς σε μπελάδες όπου πηγαίνει με το γαϊδουράκι του, που στα μάτια του φαντάζει περήφανο άτι.

C6A098B3C0AAC00F8C48501330DAC4D6 (1)

  1. Θαυμαστός νέος κόσμος – Άλντους Χάξλεϊ

Πάμε σε κάτι με μία γκρίζα απόχρωση, το βιβλίο «Θαυμαστός Νέος Κόσμος» του Άλντους Χάξλεϊ, το οποίο αποτελεί ένα εκπληκτικό ταξίδι στην εξωπραγματική κοινωνία του μέλλοντος. Με μια ζωηρή γραφή που συνδυάζει ευφυία και φαντασία, ο συγγραφέας παρουσιάζει έναν κόσμο που κυβερνάται από την τεχνολογία και τον ευγενισμό, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές της. Με έντονηδράση και σοφή κριτική, το έργο κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και προκαλεί σκέψη για τον τρόπο με τον οποίο οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΝΙΚΟΛΟΥ ΛΥΔΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ