Ψυχολογία και διακόσμηση

Όλοι ξέρουμε πως σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι μας ή στον εργασιακό μας χώρο ταιριάζει διαφορετική διακόσμηση. Για παράδειγμα, αλλιώς θα διακοσμούσαμε το σαλόνι μας και αλλιώς το γραφείο που δουλεύουμε. Αυτό συμβαίνει διότι σε κάθε μέρος εκτελούμε διαφορετικές εργασίες. Ας πούμε, στην κουζίνα δεν αισθανόμαστε το ίδιο όπως στο δωμάτιό μας. Επειδή τα συναισθήματα που προκύπτουν όταν βρισκόμαστε σε έναν χώρο εξαρτώνται από τα χρώματα και τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο αυτό, γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για να διακοσμήσετε κατάλληλα τα δωμάτια στο σπίτι αλλά και στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Ας αρχίσουμε με το δωμάτιό σας, όπου, αν και περνάτε λίγες ώρες την ημέρα, είναι οι ώρες της χαλάρωσής σας. Γι’ αυτόν τον λόγο να προτιμάτε απαλά χρώματα για τους τοίχους του δωματίου σας όπως το λιλά, το ροζ, το απαλό κίτρινο, το γαλάζιο και το απαλό γκρι, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όλα αυτά τα χρώματα μας δίνουν μια εικόνα χαλάρωσης και ελευθερίας, ειδικά εάν συνδυάζονται από διάφορα κάδρα ή αφίσες των ίδιων ή παρόμοιων χρωμάτων. Το γκρι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εάν στο δωμάτιό σας μπαίνει πολύ φως απ’ έξω (αλλιώς, είναι ένα χρώμα που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πνιγμένοι και εγκλεισμένοι).

Τα ίδια χρώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στο γραφείο σας, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται από άλλα αντικείμενα, με γυάλινες επιφάνειες κατά προτίμηση. Έτσι, θα έχετε μια χαλαρή και αναζωογονητική ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα θα σας θυμίζει κάτι επίσημο. Για το σαλόνι και την κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήστε πιο έντονα χρώματα, όπως το καφέ και το σκούρο πράσινο. Στην κουζίνα συνήθως τα χρώματα χάνονται μέσα σε όλα τα ράφια και τα υλικά, οπότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε άσπρο.

Αυτές ήταν οι συμβουλές μου και ελπίζω να βοήθησα στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Μόνο πάντα να θυμάστε να διακοσμείτε τους χώρους στα σπίτια σας όπως αρέσουν σε εσάς, γιατί ουσιαστικά αυτό είναι που μετράει.

ΤΣΑΟΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ