ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ Αλεξάνδρα Π.

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι τσαγιού μούστο

2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι

1 1/2 φλ. τσ. άχνη ζάχαρη

1 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα

1 κ. γλ. κανέλα

1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 μπέικιν

45 γρ. αμμωνία

1 φλ.καρύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 φλ. σταφίδες (προαιρετικά)

12 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. περίπου για μια ζύμη μαλακή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι με την άχνη μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το μούστο.

Στο χυμό λιώνουμε την αμμωνία και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά .

Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά για να ελέγχουμε ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή.

Στο τέλος βάζουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες . Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου ή να προσθέσετε το ένα από τα δύο. Ό,τι σας αρέσει…

Πλάθουμε σε σχέδια που μας αρέσουν και τοποθετούμε σε λαδόκολλα και στο ταψί μας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω ή στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.  Πάντα εξαρτάται από το φούρνο μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης