Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σωθεί το σιρόπι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά και να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Σερβίρουμε σε κουπάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή χονδροκομμένα καρύδια ή και τα δύο. Καλή όρεξη!

Γκογκάλης Σωτήρης
μαθητής της Δ” τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης