Στοπ στην ενδοσχολική βία!

Η ενδοσχολική βία αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη σύγχρονη εποχή, καθώς αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη διάσταση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Κάποια παιδιά είναι θύματα κάποιων άλλων παιδιών, που προσπαθούν να τα μειώσουν , να τα φοβίσουν ή ακόμα και να τα χτυπήσουν.

Πολύ συχνά βλέπουμε στις ειδήσεις περιστατικά σχολικής βίας. Μαθητές εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους, τους χτυπούν και τους απειλούν.

Η σχολική βία είναι κάτι πολύ άσχημο που συμβαίνει και κάνει τα παιδιά να φοβούνται πολύ. Θα πρέπει να δράσουμε απέναντι σ΄ αυτό και να μην ντρεπόμαστε να το πούμε σε έναν μεγαλύτερο όπως τους δασκάλους ή τους γονείς μας.

Γι αυτό αν είσαι μαθητής οποιασδήποτε ηλικίας ξεκίνα να μιλάς. Μην αφήσεις κανέναν συμμαθητή σου να γίνει στόχος για ενδοσχολική βία, επειδή είναι λίγο ντροπαλός, είναι από άλλη χώρα, έχει διαφορετικό χρώμα… Θα μπορούσες να είσαι και εσύ στη θέση του.

Αυτά τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια ώστε να μη φοβούνται, να μην ντρέπονται και να μην νιώθουν ότι φταίνε. Φτάνει πια, ως εδώ!

Οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης